Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Διονύσης Παναγιωτάκης αγοράζει θέατρα στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Διονύσης Παναγιωτάκης αγοράζει θέατρα στην Αθήνα [εικόνες]

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Διονύσης Παναγιωτάκης αγοράζει 9 θέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Διονύσης Παναγιωτάκης, η σύζυγός του και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Κούρκουλα και ο κουμπάρος τους Τάσος Παπανδρέου, αποκτούν τον έλεγχο σε 9 από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας που ανήκουν στην εταιρεία Ελληνική Θεαμάτων.

Στις 30 Ιουνίου 2014 θα μεταπηδήσουν στα χέρια του κ. Παναγιωτάκη, τα θέατρα Παλλάς, μικρό Παλλάς, Αλίκη, Χορν, Λαμπέτη, Πειραιώς 131, Κιβωτός, Αποθήκη και Εμπορικόν.

Το ιστορικό της αγοράς

Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο Τάσος Παπανδρέου με τον Κώστα Γιανίκο την Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου και τον Δημοσθένη Βαρδινογιάννη ίδρυσαν τη Γενική Θεαμάτων η οποία περιλάμβανε 7 θέατρα: Ηβη, Χορν, Μουσούρη, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Κιβωτός και Εμπορικόν. Ο καθένας τους είχε 30% και η κ.Παπαπαναγιώτου 10%, μέχρι το 2004 που ο Τάσος Παπανδρέου αποχώρησε και το πακέτο χωρίστηκε εκ νέου στα τρία.

Η είδηση ότι κλείνει η ΕΛΘΕΑ, κίνησε το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και θεατρικών παραγωγών, όμως τα θέατρα φαίνεται πώς τελικά θα περάσουν ξανά σε γνώριμα χέρια.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι τα θέατρα αυτά δεν πωλούνται. Η δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, που μαζί με το σύζυγο της έχουν το 100% της ΕΛΘΕΑ, αποφάσισαν εκκαθάριση της εταιρείας, λύνοντας συναινετικά τις μισθώσεις με τα θέατρα και τους συνεργάτες τους. Από τις 9 συνολικά σκηνές, οι τρεις (Παλλάς, Μικρό Παλλάς και Αλίκη) περνούν στα χέρια του κ. Παναγιωτάκη και της συζύγου του, ενώ για τις υπόλοιπες 6 επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Τάσος Παπανδρέου.

Ιδιοκτησιακά, τα θέατρα Παλλάς, Μικρό Παλλάς και Αλίκη, ανήκουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη λειτουργία τους διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της θυγατρικής της Picar. Από τα υπόλοιπα έξι θέατρα, το Πειραιώς 131 ανήκει στον Τάσο Παπανδρέου, ωστόσο είχε περάσει στην εκμετάλλευση της ΕΛΘΕΑ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέατρα, το Λαμπέτη, έχει ιδιώτη ιδιοκτήτη και ο Τάσος Παπανδρέου έχει την επιχειρηματική εκμετάλλευση του, την οποία ωστόσο είχε παραχωρήσει στην ΕΛΘΕΑ, το Χορν ανήκει στον Πανάγιο Τάφο και η Αποθήκη, το Εμπορικόν και η Κιβωτός ανήκουν σε ιδιώτες.

Παλλάς

Αλίκη
Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Διονύσης Παναγιωτάκης αγοράζει θέατρα στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αποθήκη
Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Διονύσης Παναγιωτάκης αγοράζει θέατρα στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ