Σαν σήμερα «έφυγε» ο βασιλιάς - iefimerida.gr

Σαν σήμερα «έφυγε» ο βασιλιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 42 ετών, στις 16 Αυγούστου το 1977, πέθανε ο βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ. Η είδηση του θανάτου του σόκαρε τόσο πολύ την κοινή γνώμη που σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφόρησε η φημολογία πως ο «βασιλιάς» ζει, με τους πιο φανατικούς θαυμαστές του να την διατηρούν έως και σήμερα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για καρδιακή αρρυθμία. Οι αιτίες όμως λέγεται πως ήταν η κακή διατροφή, τα εξαντλητικά ωράρια και οι καταχρήσεις σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που χρησιμοποιούσε.

Ο Έλβις Άρον Πρίσλεϊ γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Γνωστός και με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" και "Βασιλιάς" (αγγ. "The King"), ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών.

Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια ρυθμικής μπλουζ, gospel και Κάντρι, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών των οδήγησε προς την καθαρή μουσική Ροκ εν Ρολ. Επιτυχία γνώρισε όμως και με μπαλάντες αλλά και με κομμάτια κάντρι (Κάντρι), μπλουζ, ποπ, φολκ, αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και τη τζαζ. Μπορούσε να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην ευέλικτη φωνή του.

Ο βασιλιάς σε αριθμούς

  • Πλήρωσε 3,25 δολάρια για ηχογραφήσει ένα δίσκο με 2 τραγούδια, δώρο για τη μητέρα του.
  • 35.000 δολάρια κόστισε η πρώτη του μεταγραφή από τη Sun Studios στην RCA Records.
  • Ο πρώτος του δίσκος με το Heartbreak Hotel πούλησε 1 εκ. αντίτυπα.
  • Κυκλοφόρησε 75 δίσκους.
  • Εχει πουλήσει πάνω από 1 δισ. αντίτυπα δίσκους.
  • Απέσπασε 3 βραβεία Grammy ενώ προτάθηκε για 14.
  • Συμμετείχε σε 33 ασπρόμαυρες και έγχρωμες ταινίες.
  • Μια τούφα από τα μαλλιά του, πωλήθηκε μετά το θάνατό του αντί 15.000 δολαρίων σε δημοπρασία στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ