Σ' αγαπώ, άρα σε απατώ: Μια νέα, επιστημονική άποψη που τα ανατρέπει όλα - iefimerida.gr

Σ' αγαπώ, άρα σε απατώ: Μια νέα, επιστημονική άποψη που τα ανατρέπει όλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά σε ένα ζευγάρι και ότι μόνο οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι στη σχέση απατούν τον σύντροφό τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι η τάση για απιστία δεν βασίζεται καθόλου σε αυτό.

Αν πιστέψουμε την ψυχοθεραπεύτρια Εστέρ Περέλ ο κλειστός και απομονωτικός χαρακτήρας των σχέσεων ή του γάμου είναι η βασική αιτία της απιστίας.
Σε ένα πορτρέτο της που δημοσιεύτηκε στους New York Times η Περέλ χαρακτηρίζεται «εθνική σεξουαλική θεραπεύτρια». Εγραψε το βιβλίο «Η ερωτική ευφυία» στο οποίο αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια που επιδιώκουν αποκλειστικά το κομφόρ και την στενή οικογενειακή φωλίτσα σκοτώνουν το πνεύμα της νεωτεριότητας και της περιπέτειας που είναι τόσο απαραίτητα στη σεξουαλική ζωή του ζεύγους. Περιγράφει, με άλλα, λόγια, τι είναι μια αποπνικτική σχέση.

Σύμφωνα με την Περέλ, η πλειοψηφία όσων διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους ή στη σχέση τους. Προτάσσει έρευνες που αποδεικνύουν ότι στο ερώτημα αν θέλουν να εγκαταλείψουν τον μόνιμο σύντροφο για να ζήσουν με τη σχέση οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά. Η διάσημη ψυχοθεραπεύτρια κάνει λόγο για «ανθρώπους που αγαπιούνται και απατούν ο ένας τον άλλο».
Ενα σημάδι που οδηγεί στην απιστία είναι για την Περέλ η «διαφάνεια». Η συνήθεια που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποι να λένε όλα τα μυστικά τους ή να βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα πολύ εύκολα. Ακόμη και η τεχνολογική εξέλιξη είναι εις βάρος της σχέσης. Ολα μπορούν να αποκαλυφθούν με ένα μέιλ ή ένα τηλέφωνο.

Η ίδια δηλώνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που απατούν τον παρτενέρ τους είναι ευτυχισμένοι στο ζευγάρι. Είναι μονογαμικοί μεγάλης διάρκειας και μια ωραία πρωία επισκέπτονται έναν κόσμο στον οποίο δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα έμπαιναν. Μετά την απιστία, μένουν μονογαμικοί στη σκέψη, αλλά διχασμένοι ανάμεσα σε αυτό που σκέπτονται και σε αυτό που κάνουν. «Αυτό που πρέπει τώρα να μελετήσω είναι γιατί οι άνθρωποι μερικές φορές είναι έτοιμοι να τα εγκαταλείψουν όλα και να τα χάσουν όλα» δηλώνει.
Ποια είναι η πιο δυνατή σκέψη στα βιβλία της; οτι οι άνθρωποι απιστούν γιατί ψάχνουν τον αλλοτινό τους εαυτό, αυτόν που μέσα στο ζευγάρι έχουν χάσει.

Αυτή είναι η Εστέρ Περέλ:

Σ' αγαπώ, άρα σε απατώ: Μια νέα, επιστημονική άποψη που τα ανατρέπει όλα  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ