Νέο φάρμακο προλαμβάνει τις ημικρανίες - iefimerida.gr

Νέο φάρμακο προλαμβάνει τις ημικρανίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοντά στη δημιουργία σκευάσματος που θα προλαμβάνει τις ημικρανίες βρίσκονται οι επιστήμονες. Ηδη, δύο νέες μελέτες εξετάζουν το πώς μπορεί ένα συγκεκριμένο είδος αντισωμάτων να τις προλάβει.

Και οι δύο έρευνες κατευθύνονται σε έναν σχετικά νέο στόχο, όσον αφορά την πρόληψη της ημικρανίας: Τα σχετιζόμενα με το γονίδιο της καλσιτονίνης πεπτίδια (CGRP). Το CGRP θεωρείται σημαντικό στις ημικρανίες, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν ανακαλυφθεί φάρμακα τα οποία να στοχεύουν στην πρωτεΐνη.

«Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια καινούρια εποχή στην πρόληψη της ημικρανίας», δήλωσε ο δρ. Peter Goads, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας και επικεφαλής των δυο ερευνών που θα παρουσιαστούν στο 66ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Tα ευρήματα, πάντως, αν και ακόμη βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο κρίνονται άκρως σημαντικά, καθώς εάν δημιουργηθούν είναι τα πρώτα που θα προλαμβάνουν την ημικρανία. Μέχρι τώρα, όσα φάρμακα κυκλοφορούν στοχεύουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που δημιουργούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάρμακο ΗΠΑ έρευνα σκεύασμα ημικρανίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ