Η πράσινη λύση στη θέρμανση: Βιοκαύσιμα από τσόφλια φιστικιών θα ζεσταίνουν την Τουρκία - iefimerida.gr

Η πράσινη λύση στη θέρμανση: Βιοκαύσιμα από τσόφλια φιστικιών θα ζεσταίνουν την Τουρκία

Η πράσινη λύση στη θέρμανση: Βιοκαύσιμα από τσόφλια φιστικιών θα ζεσταίνουν την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα «οικολογική πόλη» έχει ήδη προγραμματιστεί στην Τουρκία και ενώ η ιδέα εξακολουθεί να αναμένει έγκριση από τις αρχές, έχει ήδη αποφασιστεί η οικολογική μέθοδος θέρμανσης των κτιρίων: τα τσόφλια των φιστικιών.

Η Τουρκία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο των φιστικιών, εξάγοντας 6.800 τόνους μόνο το περασμένο έτος. Η Gaziantep, η νότιο-ανατολική περιοχή της χώρας, όπου θα κατασκευαστεί η νέα οικολογική πόλη, παράγει την πλειοψηφία των φιστικιών του έθνους, αφού από τους συνολικά 6.800 τόνους που εξήγαγε η Τουρκία πέρυσι, οι 4.000 τόνοι προέρχονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατά το σχεδιασμό της πόλης, οι σχεδιαστές μελέτησαν το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το 60% της θέρμανσης της περιοχής θα μπορούσε να καλυφθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική.

Ολα τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια στην πόλη θα θερμαίνονται με την καύση των κελυφών από τα φιστίκια. Η πόλη θα στεγάζει 200.000 ανθρώπους και θα απέχει 6 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας, που ονομάζονται επίσης Gaziantep.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ