Ο Γιούνγκερ δεν αποκλείει νέο κούρεμα του χρέους - iefimerida.gr

Ο Γιούνγκερ δεν αποκλείει νέο κούρεμα του χρέους

Ο Γιούνγκερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ δεν αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, παρότι, όπως αναφέρει, η χώρα μας παρουσιάζει τελευταία επιτυχίες στον οικονομικό τομέα, όπως την έξοδο στις διεθνείς αγορές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Έκανα ολόκληρες νύχτες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των τραπεζών και των διεθνών δανειστών για την αναδιάρθρωση του χρέους» δηλώνει στη σημερινή «Stuttgarter Zeitung» ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup αναφερόμενος στο προηγούμενο «κούρεμα» ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ του 2012 που έπληξε τους ιδιώτες επενδυτές. «Δεν θα ευχόμουν σε κανένα πρόεδρο του Eurogroup να ξανακάνει το ίδιο, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω εντελώς».

Η θέση αυτή του κ.Γιούγκερ έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις κορυφαίων των Γερμανών επισήμων από όλο το κομματικό φάσμα, ορισμένοι από τους οποίους δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για νέες διευκολύνσεις στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομίας της γερμανικής βουλής Πέτερ Ραμσάουερ είπε ότι δεν πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο, καθώς όπως υποστήριξε, η πτώση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται και το πρόγραμμα δεν θα πιάσει τόπο.

Στην ίδια συνεδρίαση, η αριστερή πρόεδρος προυπολογισμού της Βουλής Γκεζίνε Λετς επισήμανε ότι είναι αντίθετη στο να δοθούν επιπλέον χρήμα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, ιδίως όταν τα χρήματα αυτά διοχετεύονται σε τραπεζίτες και άλλους εκατομμυρούχους.

Στην συνέντευξη του ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παραδέχεται ότι τα προγράμματα βοήθειας που εφαρμόστηκαν στις υπερχρεωμένες χώρες δεν ήταν άμοιρα λαθών.

«Τέτοια προγράμματα συνοδεύονταν από υπερβολική κοινωνική σκληρότητα, επειδή δεν είχαμε ασχοληθεί προηγουμένως εντατικά με τις επί τόπου καταστάσεις» υπογραμμίζει. «Ως πρόεδρος της Κομισιόν θα φροντίσω να υπάρχει και μια μελέτη για τις κοινωνικές επιπτώσεις των μελλοντικών προγραμμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ