Νεαρός σκοτώθηκε στην Ιταλία όταν καταπλακώθηκε από σταυρό που τιμά τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ιταλία ένας νεαρός προσκυνητής, όταν καταπλακώθηκε από το σταυρό, ύψους 30 μέτρων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο σταυρός αποκολλήθηκε από τους τεράστιους γάντζους. Το περιστατικό σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Τσέβο, έξω από την πόλη Μπρέσια, στην περιφέρεια Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί, αρχικά, σε στάδιο της Μπρέσια και στην συνέχεια στο Τσέβο. Το τεράστιο αυτό έργο ιερής τέχνης είχε ολοκληρωθεί το 1998, επ' ευκαιρία μιας επίσκεψης του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο άτυχος 21χρονος, ο οποίος ονομαζόταν Μάρκο Γκουσμίνι, βρισκόταν στην βουνοπλαγιά με τον εντυπωσιακό σταυρό, μαζί με φίλους της ενορίας του. Ξαφνικά, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο σταυρός άρχισε να τρίζει, με αποτέλεσμα πολλοί προσκυνητές και τουρίστες να τρέξουν για να σωθούν. Δυστυχώς, ο Μάρκο δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από το σημείο, καθώς αντιμετώπιζε ένα ελαφρό κινητικό πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ