Επιτυχημένη έκδοση 5ετούς ομολόγου 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα - iefimerida.gr

Επιτυχημένη έκδοση 5ετούς ομολόγου 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα

Επιτυχημένη έκδοση 5ετούς ομολόγου 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας κύριου χρέους ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας. H ομολογιακή έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές, με τις προσφορές να ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 δισ. ευρώ και να φτάνουν έως τα 2,25 δισ. ευρώ, ενώ το κουπόνι του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375%.

Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%. Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

Οι οικονομικοί αναλυτές σχολιάζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κάνουν λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα και γενικότερα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρουν είναι η πρώτη εταιρική έκδοση με κόστος χαμηλότερο του αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την Εθνική Τράπεζα (διαμορφώθηκε σε 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου πριν λίγες εβδομάδες).

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η άντληση ρευστότητας 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με επιτόκια χαμηλότερα από τα ισχύοντα σήμερα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης που είναι το μεγάλου ζητούμενο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ