Οι νταήδες Χρυσαυγίτες με το μαχαίρι είχαν επιτεθεί και σε άλλους μαθητές στο Παλαιό Φάληρο - iefimerida.gr

Οι νταήδες Χρυσαυγίτες με το μαχαίρι είχαν επιτεθεί και σε άλλους μαθητές στο Παλαιό Φάληρο

Οι νταήδες Χρυσαυγίτες με το μαχαίρι είχαν επιτεθεί και σε άλλους μαθητές στο Πα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν μόνο ο 16χρονος μαθητής σε σχολείου του Παλαιού Φαλήρου, που είχε δεχθεί επίθεση από τον κατηγορούμενο και προφυλακισμένο Γιώργο Αποστολόπουλο. Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της δίκης, ακόμα ένας μαθητής απειλήθηκε με μαχαίρι έξω από το σχολείο. Αιτία το γεγονός ότι είχε μιλήσει στην κοπέλα του δράστη συμβουλεύοντας την να μην υιοθετεί ναζιστικές απόψεις.

«Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα τον είδα με την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Προσπάθησα να της μιλήσω γιατί ήταν συμμαθήτρια μου, αλλά ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα σε αυτόν και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και ακόμη 4 άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα , αλλά ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν, ενώ εκείνος έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: "παίζεις με την τρέλα του καθενός;"».

Πριν το συμμαθητή του θύματος στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει ο αστυνομικός που πήρε αποτυπώματα από τον κατηγορούμενο μετά το περιστατικό. «Σαν να μην είχε καταλάβει τί έκανε» είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος του είπε ότι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται. Αναφερόμενος ο μάρτυρας στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου είπε πως βρέθηκε ένα full face, μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σιδερογροθιά, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη στην άμμο της γάτας. Η μητέρα του αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έκρυψε εκεί για να μην συνδεθεί με το παιδί της, αφού ήταν δική της και την ήθελε για ασφάλεια καθώς εργάζεται σε εταιρία σεκιούριτι. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ο οποίος δούλευε στα ΕΚΑΜ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος όταν κατάλαβε πως αν δεν αλλάξει η κατηγορία -από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από 10 έως 20 χρόνια, ξέσπασε σε κλάματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ