Πεντάχρονη έπαθε τέσσερις καρδιακές προσβολές σε 45 λεπτά και επέζησε [εικόνες] - iefimerida.gr

Πεντάχρονη έπαθε τέσσερις καρδιακές προσβολές σε 45 λεπτά και επέζησε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από θαύμα ζει η πεντάχρονη Άβα Μέαρ από τη Βρετανία που έπαθε τέσσερις καρδιακές προσβολές μέσα σε 45 λεπτά και όμως επέζησε. Η μικρούλα νοσηλευόταν με στρεπτόκοκκο Α, όταν ξαφνικά άρχισε να γίνεται μοβ, καθώς εξανθήματα εξαπλώνονταν σε όλο της το σώμα. Ακολούθησαν τρεις απανωτές ανακοπές της καρδιάς και οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς της για τα χειρότερα. Η κόρη τους ήταν πολύ αδύναμη και θα έπρεπε να την «αποχαιρετήσουν».

Συντετριμμένοι όπως ήταν, άρχισαν να σκέφτονται πώς να προετοιμάσουν ψυχολογικά και τον 10χρονο γιο τους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστα λεπτά, όταν ένας χειρουργός εισέβαλε στο δωμάτιο και τους είπε για μια επικίνδυνη διαδικασία, που θα μπορούσαν ωστόσο να δοκιμάσουν. Οι γονείς χωρίς δεύτερη σκέψη τον άφησαν να συνδέσει την Άβα με ένα μηχάνημα τεχνητού πνεύμονα που οξυγόνωνε το αίμα και το διοχέτευε σε όλο το σώμα παρακάμπτοντας την καρδιά. Η τέταρτη καρδιακή προσβολή βρήκε την 5χρονη συνδεδεμένη με το μηχάνημα, που αποδείχθηκε σωτήριο για τη ζωή της.

Πεντάχρονη έπαθε τέσσερις καρδιακές προσβολές σε 45 λεπτά και επέζησε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι γονείς της μικρούλας τώρα προσπαθούν να συγκεντρώσουν το ποσό των £80,000 για να δωρίσουν στο νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλεύτηκε η κόρη τους άλλα δύο ειδικά μηχανήματα, για να βοηθήσουν να σωθούν οι ζωές και άλλων παιδιών.

H 5χρονη Άβα και ο 10χρονος αδελφός της:

Πεντάχρονη έπαθε τέσσερις καρδιακές προσβολές σε 45 λεπτά και επέζησε [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ