Το Twitter ξεσκεπάζει την αστυνομική βία: Τα σοκαριστικά στιγμιότυπα του #myELAS [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Twitter ξεσκεπάζει την αστυνομική βία: Τα σοκαριστικά στιγμιότυπα του #myELAS [εικόνες]

Το Twitter ξεσκεπάζει την αστυνομική βία: Τα σοκαριστικά στιγμιότυπα του #myELAS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία διαφημιστική καμπάνια από την αστυνομία της Νέας Υόρκης αποτέλεσε αφορμή για την δημόσια διαπόμπευση της αστυνομίας όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου, χωρίς φυσικά να εξαιρείται και η Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί με ιστορίες αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δημιούργησε το hashtag #myNYPD στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας και ζήτησαν από τους πολίτες να φωτογραφηθούν με τους αστυνομικούς. Οι διαφημιστές προφανώς είχαν στον μυαλό τους χαμογελαστούς πολίτες στο πλάι της αστυνομίας. Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε με τρόπο κωμικοτραγικό.

Ιστορίες αστυνομικής βίας έγιναν το επίκεντρο του συγκεκριμένου hashtag το οποίο έγινε viral και εξαπλώθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο. Πρώτα στο Λος Αντζελες με το #MyLAPD και στο Μεξικό με το #MiPoliciaMexicana, ενώ δεν άργησε να φτάσει και στην Ευρώπη, με το γερμανικό #DankePolizei και το Ιταλικό #MiPolicia και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα με το #MyELAS όπου οι χρήστες αναρτούν καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας στη χώρα μας.



(Κεντρική εικόνα: Καθημερινή)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ