Bild: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό - iefimerida.gr

Bild: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό

Bild: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζοντας πως όσο οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται, η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της παρά το πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα τονίζει για ακόμα μία φορά πως «παντού ανθεί η διαφθορά» στην Ελλάδα.

Μάλιστα στο άρθρο αναφέρεται πως οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε, ενώ από τα βέλη του συντάκτη δεν απουσιάζουν ούτε τα συνδικάτα, τα οποία όπως αναφέρει μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας.

Και η επίθεση συνεχίνεται «Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό».

Οπως αναφέρει και η Deutsche Welle όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους, αλλά αντιθέτως ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς».

Stuttgarter Zeitung: Στατιστικό τρικ το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας

Από την πλευρά της η Stuttgarter Zeitung αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και «καταπνίγει κάθε μελλοντική ανάπτυξη». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποιήθηκε τώρα στο αναφερθέν ύψος και το οποίο δεν περιλαμβάνει τους τόκους, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα «στατιστικό τρικ».

«Είναι σημαντικό μόνο για το λόγο ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συνέδεσαν με αυτό περαιτέρω ελαφρύνσεις για το χρέος», αναφέρει και προσθέτει ότι η συζήτηση για την μακροπρόθεσμη διάσωση της Ελλάδας ξεκινά μόλις τώρα.

Neue Zürcher Zeitung: «Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε κάποια ελάφρυνση του χρέους»

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε κάποια ελάφρυνση, καθώς το 2012 οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν υποσχεθεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ