Η Google αγοράζει την Motorola Mobility - iefimerida.gr

Η Google αγοράζει την Motorola Mobility

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια αναμενομένη από πολλούς αναλυτές κίνηση, η Google ανακοίνωσε χτες ότι κατέθεσε προσφορά 12,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά (40$ ανά μετοχή, ή 63% παραπάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής 13 Αυγούστου) για να εξαγοράσει το 100% της Motorola Mobility, του κλάδου κινητών τηλεφώνων της Motorola που έγινε ξεχωριστή εταιρεία πριν μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Motorola. Στόχος της Google είναι να δώσει ώθηση στο «οικοσύστημα του Android και να βελτιώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των κινητών».

Το ερώτημα πλέον είναι τι συνέπειες θα έχει αυτή η κίνηση της Google στο «οικοσύστημα» του Android και ιδιαίτερα πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες που το χρησιμοποιούν στις συσκευές τους, όπως η Samsung και η HTC, οι οποίες πλέον θα έχουν να ανταγωνιστούν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και την ίδια την Google, που κατασκευάζει το Android.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι με την εξαγορά αυτή η Google θέλει να στείλει σαφές μήνυμα σε όλους ότι θα υπερασπιστεί το Android, το οποίο ανταγωνίζεται το iOS της Apple, η οποία όμως έχει αρχίσει ήδη τις μηνύσεις στη Samsung, με αποκορύφωμα την δικαστική απόφαση που πέτυχε να μην διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά η ταμπλέτα-ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy Tab.

H Motorola Mobility διαθέτει 24.500 πατέντες στο πορτοφόλιό της, και αναμένεται η Google να χρησιμοποιήσει αυτές τις πατέντες για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Apple.

Στις απαντήσεις-δηλώσεις των υπόλοιπων εταιρειών που παραθέτει η Google (ΗΤC, LG, Sony, Samsung), οι εταιρείες δείχνουν ότι αυτό που τους νοιάζει δεν είναι ότι η Google γίνεται ανταγωνιστής τους (που γίνεται), αλλά ότι η Google αναλαμβάνει να «υπερασπιστεί» το Android (και κατ' επέκταση όσους το χρησιμοποιούν) στο νομικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Apple: με τις πατέντες της Motorola και παράγοντας η ίδια end-products.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των mobile διαφημίσεων σε λίγα χρόνια θα ξεπερνάει εκείνη των desktops...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ