Σε τροχιά ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές - iefimerida.gr

Σε τροχιά ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τον τίτλο της Nokia Corp. να σημειώνει άλμα μετά την ανακοίνωση της Google Inc. για την εξαγορά της Motorola Mobility Holdings Inc.

Ο τίτλος της κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων σημείωσε άλμα 9,1% στο Ελσίνκι στον απόηχο της συμφωνίας για την εξαγορά της Motorola Mobility Holdings Inc. από τον κολοσσό της Google Inc. έναντι 12,5 δισ. δολ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 κέρδισε 0,2% κλείνοντας στις 237,85 μονάδες μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου και ενώ οι αγορές στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Αυστρία παρέμειναν σήμερα κλειστές και ο όγκος των συναλλαγών στις υπόλοιπες αγορές ήταν πιο περιορισμένος.

Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνίστησε στην άνοδο. Μεταξύ άλλων οι μετοχές των γαλλικών Credit Agricole SA και Societe Generale SA κέρδισαν 3,3% και 2,1% αντίστοιχα, ενώ στη Φρανκφούρτη η Commerzbank AG σημείωσε άλμα 3,4% και η Deutsche Bank AG ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,2%.

Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 3.239,06 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,4% στις 6.022,24 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,6% στις 5.350,58 μονάδες.

Άνοδο 0,70% σημείωσε ο ισπανικός IBEX, ενώ ο ελβετικός SMI κέρδισε 1,40%.

Μικτά πρόσημα για τους ρωσικούς δείκτες με τον Mixec στο +2,5% και τον RTS στο -0,23%. Ο τουρκικός ISE 100 σημείωσε άλμα 2,5%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε εξάλλου σήμερα στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Παρίσι για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν στη συνάντηση της Τρίτης "νέες λύσεις" για την κρίση του χρέους στην Ευρώπη, ενώ λίγο αργότερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης.

Στο δημοσίευμα της Die Welt αναφέρεται εξάλλου ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης είναι έτοιμο να δεχτούν μεταβιβάσεις πληρωμών στα κράτη μέλη του Νότου, ακόμα και ευρωομόλογα που θα εκδίδονται συνολικά από τη ζώνη του ευρώ, με την προϋπόθεση τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν φιλόδοξες δομικές μεταρρυθμίσεις. Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει από πού άντλησε αυτές τις πληροφορίες.

Το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές διαμόρφωσαν από νωρίς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας τα οποία αν και έδειξαν συρρίκνωση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο δεν επιβεβαίωσαν τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το β΄ τρίμηνο του έτους έπειτα από πτώση 3,6% το προηγουμένου τρίμηνο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για συρρίκνωση 2,7% του ΑΕΠ.

Σε τριμηνιαία βάση το ιαπωνικό ΑΕΠ υποχώρησε 0,3% έπειτα από πτώση 0,9% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 0,7%.

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ