Ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται το επίδομα των 500 ευρώ | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται το επίδομα των 500 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα νέα και αναθεωρημένα στοιχεία, το περίφημο επίδομα θα πάρουν μόνο 33.000 στρατιωτικοί και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, το επίδομα των 500 ευρώ το δικαιούνται μόνο οι άγαμοι ΕΠΟΠ και οι υπαξιωματικοί των πολύ χαμηλών βαθμών, μέχρι τον βαθμό του λοχία που προέρχονται από ΣΜΥ, ο οποίος έχει μικτές αποδοχές 1.110 ευρώ.

Το 500αρικο θα δοθεί και στους έγγαμους υπολοχαγούς χωρίς παιδιά, οι οποίοι έχουν μισθό 1.472 ευρώ, και στους άγαμους Λοχαγούς που λαμβάνουν 1.517 ευρώ μισθό. Οι ανθυπολοχαγοί έγγαμοι και άγαμοι, προβλέπεται να πάρουν στο ακέραιο το επίδομα, αφού οι αποδοχές τους δεν είναι μεγαλύτερες από 1.250 ευρώ.

Επίσης, το επίδομα των 500 ευρώ θα πρέπει να περιμένουν και οι άγαμοι και οι έγγαμοι υπαξιωματικοί (επιλοχίας, ανθυπασπιστές), που προέρχονται από την ΣΜΥ, εφόσον όμως οι αποδοχές τους, δεν υπερβαίνουν τα 1.541 ευρώ.

Διευκρινίζουμε ότι οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί δεν δικαιούνται και δεν θα πάρουν το επίδομα.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

«Βάσει των αναγραφομένων στην υποπαράγραφο Α4 του ν.4254/2014, αλλά και στην υπ΄ αρ. πρωτ. οικ.2/29184/022/8-4-2014 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών η Εφάπαξ Χρηματική Ενίσχυση χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία ήταν σε ενέργεια την 31-1-2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές (μικτές), οι οποίες κατά την εν λόγω ημερομηνία δεν υπερέβαιναν τα 1.541 €.

Στον υπολογισμό του ανωτέρω ορίου δε λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που δίδεται μόνο σε όσους υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και σε όσους υπηρετούν σε μονάδες προκάλυψης ή μονάδες που από τη φύση της αποστολής τους, διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω όριο συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ναρκοπεδίων, κλπ) των οποίων οι συνολικές καταβολές κατά το έτος 2013 διαιρούνται με το 12 και αθροίζονται στις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

Η ανωτέρω ενίσχυση (500 €), καταβάλλεται ολόκληρη εφόσον οι συνολικές μικτές αποδοχές μηνός Ιανουαρίου 2014, δεν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Για αποδοχές από 1.501 και μέχρι 1.541 ευρώ, η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα (12) ευρώ για κάθε ένα (1) επιπλέον ευρώ αποδοχών».

Πιο συγκεκριμένα και με παραδείγματα, ποιοι και πόσοι στρατιωτικοί θα πάρουν τελικά το επίδομα των 500 ευρώ, από τη μοιρασιά του πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ