Η καμπάνια της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο τουίτερ που γύρισε μπούμερανγκ - Οι χρήστες την «στόλισαν» κανονικά - iefimerida.gr

Η καμπάνια της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο τουίτερ που γύρισε μπούμερανγκ - Οι χρήστες την «στόλισαν» κανονικά

Η καμπάνια της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο τουίτερ που γύρισε μπούμερανγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξινό της βγήκε το τουίτερ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Αυτό που ξεκίνησε ως καμπάνια θετικής προβολής στα social media, εξελίχθηκε στη χειρότερη μορφή αρνητικής διαφήμισης.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε χθες τη φαεινή ιδέα να ανοίξει hashtag στο τουίτερ με τίτλο #myNYPD (Το δικό μου αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης) με στόχο να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και να αναδείξει την κοινωνική της προσφορά. «Εχετε φωτογραφία μαζί με κάποιο αστυνομικό; Ανεβάστε τη στο τουίτερ και γράψτε τη δική σας λεζάντα». Αυτή την πρόσκληση απηύθηνε στους Νεοϋορκέζους, ελπίζοντας να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό κλίμα με «τσάι και συμπάθεια», όπου αστυνομικοί και πολίτες θα εμφανίζονταν ως φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Της γύρισε όμως μπούμερανγκ, καθώς το τουίτερ κατακλύστηκε από αμέτρητες φωτογραφίες που απαθανάτιζαν περιστατικά στυγνής αστυνομική βίας, κυρίως εναντίον των έγχρωμων και συνοδεύονταν από καυστικότατα σχόλια.

«Αν δεν μπορείτε να περπατήσετε, μην ανησυχείτε. Θα σας βοηθήσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης», έγραψε ειρωνικά μια χρήστρια του τουίτερ αναρτώντας μια φωτογραφία στην οποία αστυνομικοί απεικονίζονται να σέρνουν μια διαδηλώτρια.

«Οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης είναι παγκοσμίως γνωστοί για την έγκαιρη και άμεση απάντησή τους στα βάσανα των πολιτών». Αυτή τη λεζάντα έγραψε ένας άλλος χρήστης στη φωτογραφία όπου αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος ένα νεαρό έγχρωμο κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα.

«Εδώ, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συναλλάσσεται εν πλήρη αρμονία με τους πολίτες», ήταν το σχόλιο του Occupy Wall Street σε φωτογραφία που δείχνει αστυνομικό να επιτίθεται σε διαδηλωτή με γκλομπ. Τα μέλη του κινήματος που τα τελευταία τρία χρόνια διαμαρτύρεται για τις έντονες κοινωνικές ανισότητες, έχουν βιώσει πολλές φορές τη βία των αστυνομικών οι οποίοι έχουν την εντολή να διαλύουν τις διαδηλώσεις τους και τις κατασκηνώσεις τους σε δημόσιους χώρους.

Η μπάλα όμως πήρε τελικά και την αστυνομία του Λος Αντζελες. Με αφορμή το «κράξιμο» που έπεσε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, οι χρήστες του τουίτερ θυμήθηκαν και τα «κατορθώματα» των αστυνομικών στην άλλη άκρη των ΗΠΑ. Στο hashtag #myLAPD ανάρτησαν φωτογραφία με τον άγριο ξυλοδαρμό του έγχρωμου Ρόντνεϊ Κινγκ το 1991 από αστυνομικούς, γεγονός που πυροδότησε μια αλυσίδα βίαιων επεισοδίων στο Λος Αντζελες. Ανέβασαν επίσης και μια πολύ πιο πρόσφατη φωτογραφία που είχε κάνει θραύση στο διαδίκτυο στην οποία αστυνομικοί ψεκάζουν στο πρόσωπο με χημικά φοιτητές που διαδηλώνουν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ηθικό δίδαγμα για αστυνομικούς και μη: αν δεν κατέχεις τη δύναμη του μέσου, άσ' το καλύτερα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ