Από τον Μεσαίωνα στην Πολωνία - iefimerida.gr

Από τον Μεσαίωνα στην Πολωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού στην Πολωνία, ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει τουλάχιστον έναν αγώνα ιπποτών ή μία αναπαράσταση μεσαιωνικής μάχης. «Ο κόσμος λατρεύει κάθε τι σχετικό με τους ιππότες. Αναζητούν σε αυτό τη διαφυγή από την πληκτική καθημερινότητα. Είμαστε ένα ρομαντικό έθνος», λέει ο ιστορικός Μπογκουσλάβ Βολοσάνσκι.

Μία τέτοια αναπαράσταση έγινε στο κάστρο του Μάλμπορκ, χτισμένο το 1274 και λίκνο των Τευτόνων Ιπποτών. Η ήττα των Τευτόνων από συμμαχία Πολωνών και Λιθουανών στη Μάχη του Γκρύνβαλντ το 1410, το κάστρο πολιορκήθηκε για περισσότερους από δύο μήνες. «Πρόκειται για την καλύτερη περίοδο στην πολωνική ιστορία. Η χώρα μας ήταν ένα πανίσχυρο έθνος τότε, σε αντίθεση με ό,τι υπέστημεν από το Δεύτερο Παγκόσμιο και έπειτα», λέει ο κ. Βολοσάνσκι. Την περίοδο της ακμής της, μεταξύ 15ου και 16ου αιώνα, η Πολωνο-Λιθουανική Συνομοσπονδία κυριαρχούσε από τη Βαλτική μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το Κάστρο του Μάλμποργκ, που βρίσκεται σε απόσταση 240 χλμ ΒΔ της πρωτεύουσας Βαρσοβίας, αποτελεί σύμβολο της χρυσής αυτής περιόδου στην ιστορία της Πολωνίας. Η πολιορκία του, που εντέλει απέτυχε, αναπαρίσταται κάθε χρόνο σε τρεις «παραστάσεις», με το πρόθυμο κοινό να πληρώνει εισιτήριο για να απολαύσει το μεσαιωνικό πολεμικό θέαμα.

Εκτός από την αναπαράσταση, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν επίσης επιδείξεις τοξοβολίας, μάχες ιπποτών σώμα με σώμα και άλλα μεσαιωνικά θεάματα. Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο στο Κάστρο, που έχει αναδειχθεί σε τουριστικό επίκεντρο της περιοχής.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ