E-Δημότης: Νέες συνθήκες, νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Πολίτη [βίντεο] - iefimerida.gr

E-Δημότης: Νέες συνθήκες, νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Πολίτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς με μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά, οι δημότες της Κοζάνης μπορούν να γίνουν σε πέντε δευτερόλεπτα «τα μάτια και τα αυτιά» της πόλης και να την αλλάξουν.
Με εμπειρίες από δεκαπέντε χώρες σε όλο τον κόσμο, μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς, αναπτύσσει καινοτόμες και λειτουργικές εφαρμογές στον Ελληνικό χώρο αλλά και παγκοσμίως. Κοινός τόπος όλων των εφαρμογών είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων των έξυπνων κινητών για την άμεση βελτίωση της ζωής μας στις πόλεις. Μία από αυτές, είναι η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας eΔημότης του Δήμου Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης και ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλούτας , αφουγκραζόμενος τις τεχνολιγικές τάσεις της εποχής, παρουσίασε χθες την εφαρμογή « e-Δημότης», την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για Δήμους στην Ελλάδα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που δημιούργησε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την εταιρία D-Waste.

Οι δημότες πλέον μπορούν να ενημερώσουν κατευθείαν το δήμο για τα προβλήματα τους και να αποφεύγουν τον κόπο και το χρόνο να πάνε στις δημοτικές υπηρεσίες, να συμπληρώσουν αιτήσεις. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας "Στόχος μας είναι η άμεση, η γρήγορη και με σύγχρονο τρόπο επικοινωνία μας με τον πολίτη και τον επισκέπτη. Η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση του πολίτη για θέματα χρηστικά αλλά και θέματα της επικαιρότητας. Επιθυμία μας είναι να έρθει πιο κοντά ο πολίτης στον Δήμο. "

O Δήμος από την πλευρά του έχει άμεση και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση για κάθε πιθανό πρόβλημα και επιπλέον, από το πλήθος των φωτογραφιών που λαμβάνει και τα θέματά τους έχει άμεση αντίληψη του τι είναι σημαντικό για τους δημότες. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε: "Δημιουργούμε ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου – πολιτών. Οι πολίτες μας θα μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο, με εικόνα και σχόλια και σε πραγματικό χρόνο, για προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μας ή την λειτουργία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Θα λαμβάνουν μέρος ενεργά, εκφέροντας άποψη και σχόλια σε ότι αφορά πολιτικές του δήμου ή θέματα καθημερινότητας."

Αυτό που ενδιαφέρει κυριώς το Δήμο, σύμφωνα με το Δήμαρχο, είναι η προσέγγιση του νεανικού κοινού και το άνουγμα ενός διαλόγου με τους νέους, μιλώντας τους με τον τρόπο που πλέον χρησιμοποιούν αυτοί για ενημέρωση ή «συνομιλία».

Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρία D-Waste, κ. Αντώνης Μαυρόπουλος σημείωσε πως είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που συναντάται μόνο σε πολύ μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και στη συνέχεια παρουσίασε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στους πολίτες μέσω των αγορών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας:

Google Play - Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kozanh.edimotis&hl=el

Apple Store - iOS
https://itunes.apple.com/us/app/e-demotes-demos-kozanes/id835900395?m=8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ