Η σκοτεινή πλευρά των bitcoins στα χέρια παιδεραστών -Πώς διακινούσαν στο Διαδίκτυο αρρωστημένα βίντεο με παιδιά

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πως παιδεραστές διακινούν μέσω του Διαδικτύου αρρωστημένα βίντεο με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διευθυντής της Europol. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Rob Wainwright, οι παιδεραστές χρησιμοποιούν τα bitcoins, γνωστά ως ψηφιακά χρήματα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος οι Αρχές είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουν τα ίχνη τους, καθώς «όλα γίνονται σε απευθείας σύνδεση».

Σύμφωνα με η independent.co.uk, το Σκοτεινό Διαδίκτυο επιτρέπει σε άτομα να παρανομούν, κάτω από την «ομπρέλα» της μυστικότητας και χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

«Χρυσές» δουλειές με bitcoins αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη μυστική ιστοσελίδα Silk Road, η οποία λειτουργούσε στο λαθραίο δίκτυο Tor και εμπορευόταν ποινικά κολάσιμα αγαθά μέσω του ψηφιακού χρήματος bitcoin. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξασφάλιζε την απόλυτη ανωνυμία στους χρήστες της. Οι online αγορές γινόντουσαν αποκλειστικά με bitcoins.

Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε έσοδα κάπου 9,5 εκατομμυρίων bitcoins, ή 1,2 δισ. δολάρια σε πραγματικό χρήμα, χαρίζοντας προμήθεια 80 εκατομμυρίων δολαρίων στον ιδιοκτήτη της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ