«Εθισμένος» στις απαγορεύσεις ο Ερντογάν: Ξεχάστε την Ταξίμ για την Πρωτομαγιά -Να πάτε να διαδηλώσετε αλλού

Νέα διαταγή απαγόρευσης εξέδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιτραπούν διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.«Μην έχετε καμιά ελπίδα για την Ταξίμ (...) να πάτε να διαδηλώσετε σε άλλες περιοχές της Κωνσταντινούπολης» όπου θα επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, είπε ο Ερντογάν στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters, και απευθυνόμενος, ουσιαστικά, σε οργανώσεις και συνδικάτα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν βάζει κανένα εμπόδιο για εκδηλώσεις, ωστόσο, τονίζει ότι αυτές πρέπει να γίνουν σε προκαθορισμένους χώρους, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η αστυνομία θα διαλύσει τις κινητοποιήσεις για να μην δημιουργηθεί χάος στην πρωτεύουσα.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε τα κακομαθημένα παιδιά. Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθούν οι δρόμοι σε θέατρο συγκρούσεων. Ο λαός δεν το θέλει. Δεν θέλει να δει σκηνές στο δρόμο όπου θα πρωταγωνιστούν πέτρες, γκλομπ και βόμβες μολότοφ» σημείωσε με νόημα πρωθυπουργός.

Σημειωτέον ότι οι περσινές διαδηλώσεις κατέληξαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ