Αυτά είναι τα 500 σχολεία στα οποία ξεκινούν μαθήματα από την Τετάρτη - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 500 σχολεία στα οποία ξεκινούν μαθήματα από την Τετάρτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νωρίτερα από ότι τα υπόλοιπα θα ανοίξουν φέτος τις πύλες τους 500 σχολεία σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, μαθητές και καθηγητές των 500 αυτών σχολείων θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από αύριο Τετάρτη (ορισμένα θα ανοίξουν αύριο, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΟΛΜΕ η οποία έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις.

Γιατί ανοίγουν νωρίτερα 500 σχολεία της χώρας

Η απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών σε 500 σχολεία της χώρας ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας με σκοπό να αναπληρωθούν κατ αυτόν τον τρόπο οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Πρόκειται, επομένως για σχολεία, οι μαθητές των οποίων τα κράτησαν για κάποιες ημέρες κλειστά κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους.

Η ΟΛΜΕ εξήγγειλε κινητοποιήσεις

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να απαντήσει στην απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας με κινητοποιήσεις μέσα στις ημέρες που γίνονται για την αναπλήρωση των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Με πειθαρχικό απειλεί τους καθηγητές που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση

Η εξαγγελία της ΟΛΜΕ αποτέλεσε αφορμή για την έναρξη νέου «πολέμου» με την κυβέρνηση η οποία, μέσω του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου απειλεί να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο όσους καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία που θα ανοίξουν για να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Ο κ.Κεδίκογλου μιλώντας στο Star είπε ότι υπάρχει από το Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ποια είναι τα 500 σχολεία που θα ανοίξουν νωρίτερα φέτος

Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων. Αναλυτικά, σε ποια σχολεία θα γίνουν μαθήματα από αύριο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ