Κατάθεση σοκ του μαθητή από το Π. Φάληρο: Ετσι με χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες στο πρόσωπο - iefimerida.gr

Κατάθεση σοκ του μαθητή από το Π. Φάληρο: Ετσι με χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες στο πρόσωπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχισε στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο η δίκη των δύο κατηγορουμένων, φερόμενων ως μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι χτύπησαν με μαχαίρι τρεις φορές στο πρόσωπο τον 16χρονο μαθητή της πρώτης Λυκείου, τον Ιανουάριο του 2013, λίγο πριν μπει στην τάξη του σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου.

«Είδα μια σιλουέτα όταν κατέβαινα από το σπίτι για να πάω στο σχολείο και ξαφνικά με χτύπησαν στο κεφάλι, στη μύτη και την τραχηλική χώρα. Η μύτη μου κρεμόταν», είπε ο νεαρός ο οποίος απέδωσε δολοφονικό κίνητρο στον έναν από τους δύο κατηγορουμένους. «Ηθελε να με σκοτώσει και αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα. Είχε κάνει και άλλες δύο, αποτυχημένες. Οι γιατροί μου είπαν ότι ζω από θαύμα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το θύμα, η επίθεση έγινε γιατί ο μαθητής προσπάθησε να αποτρέψει συμμαθήτριά του από το να κάνει παρέα με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δηλώνει χρυσαυγίτης.

Ο πατέρας του μαθητή αναφέρθηκε στα μηνύματα μεταξύ του πρώτου κατηγορουμένου και της συμμαθήτριας του γιου του, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε με τις πλάτες της Χρυσής Αυγής. «Το παιδί μου γλίτωσε από θαύμα», κατέληξε.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ