Αυτός είναι ο 31χρονος μουσουλμάνος που μπαίνει στη θέση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο 31χρονος μουσουλμάνος που μπαίνει στη θέση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 31χρονος βιολόγος Μεστάν Οσμάν Ουμίζ, από το χώρο της μειονότητας, μπαίνει τελικά στη θέση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, η οποία χθες ανακοινώθηκε ότι κόβεται από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητα της κυρίας Σαμπιχά είχε εξ αρχής προκαλέσει την έντονη αντίδραση βουλευτών, αλλά και νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στην Ξάνθη, αλλά και τη Ροδόπη, με τον Μουσουλμάνο βουλευτή Χουσεΐνη Ζεϊμπέκ να δηλώνει προ ημερών ότι «χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κυρία Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας».

Το θέμα έκλεισε με παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος, αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του γραμματέα Δημήτρη Βίτσα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη στην Ξάνθη, για να υπάρξει επαρκής ενημέρωση για το ζήτημα. Ετσι, τη Δευτέρα, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τα στελέχη των νομαρχιακών οργανώσεων και τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές, καθώς και κοινή συνεδρίαση όλων τους, αποφασίστηκε η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά και η αντικατάστασή της από τον Μουσουλμάνο μειονοτικό Μεστάν Οσμάν Ουμίζ, που αποτέλεσε και πρόταση των μειονοτικών, αλλά και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Σαμπιχά: Ουδέποτε παραιτήθηκα, με έκοψαν

«Ουδέποτε παραιτήθηκα, ναι, με απέπεμψαν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αναφέροντας ότι το απόγευμα της Δευτέρας της τηλεφώνησε ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και της ανακοίνωσε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς της, χωρίς να τής εξηγηθεί ο λόγος.

«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό... ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης...» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σουλεϊμάν, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής».

Αυτός είναι ο 31χρονος μουσουλμάνος που μπαίνει στη θέση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο 31χρονος μουσουλμάνος που μπαίνει στη θέση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ