Τέσσερα χρόνια από το Καστελόριζο και την ένταξη στο μνημόνιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Τέσσερα χρόνια από το Καστελόριζο και την ένταξη στο μνημόνιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη (23/4), από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε -από το Καστελόριζο- την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

Το «λιμάνι» που παρείχε το ΔΝΤ δεν αποδείχθηκε τόσο «απάνεμο» όσο ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα άρχισε να διαφαίνεται μία αχτίδα αισιοδοξίας με την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων, ο Γιώργος Παπακώνσταντίνου περιέγραψε στα «Νέα» τα όσα είχαν γίνει μία ημέρα αργότερα, στις 24 Απριλίου του 2010, στην Ουάσιγκτον, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως ο Στρος Καν είχε ζητήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας όσους υποστηρίζουν πως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ είχε συστήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην ελληνική κυβέρνηση πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ