Τα Νέα: Οι 10 μικροί Αλέξηδες της Κουμουνδούρου, τα έκαναν μαντάρα με τον Λαζόπουλο

Ραπανάκια, είναι ο τίτλος του άρθρου στη στήλη Αγιογραφίες, όπου πρωταγωνιστούν ο Λάκης Λαζόπουλος και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος εντοπίζει δύο αναγνώσεις σε αυτή την περίπτωση. Στην πρώτη σχολιάζει πως η πρωτιά στις εκλογές αντιμετωπίζεται «περίπου ως θέσφατο από τους τσιπραίους – παρότι θα μπορούσε να περιγραφεί και ως νεύρωση προορισμού» και γι' αυτό απορεί «τι τους χρειαζόταν ο Λαζόπουλος; Δεν τους έλειπε κάτι. Τα είχαν όλα – έτσι δεν είναι;»

Η δεύτερη ανάγνωση επικεντρώνεται στον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο και στην άρνησή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, απάντηση που έδωσε μετά από αρκετές μέρες αναμονής και φημών. Αφού εξηγεί πως δύσκολα ο Λαζόπουλος θα παρατούσε την επιτυχία του και το δημόσιο βίο μέσα από τη σάτιρα για να βρεθεί σε επιτροπές στις Βρυξέλλες να μιλάει για ραπανάκια στη Πολωνία, καταλήγει «Στην πολιτική δεν κάνεις προτάσεις για να σου πουν όχι και δεν αφήνεις να εκτυλίσσονται δημόσια ίντριγκες τις οποίες δεν καθοδηγείς. Ισως το μόνο θετικό είναι ότι ο Λαζόπουλος τράβηξε λίγο την προσοχή από τα περί δραχμής. Αλλο όμως ο αντιπερισπασμός και άλλο ο έλεγχος της ατζέντας. Το συμπέρασμα είναι ότι οι δέκα μικροί Αλέξηδες της Κουμουνδούρου τα έκαναν πάλι ελαφρώς μαντάρα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ