Οι FT θαυμάζουν Θεοδωράκη: Είναι σοβαρός -Δεν κληρονόμησε πολιτική καριέρα όπως άλλοι

Αφιέρωμα στον Σταύρο Θεοδωράκη και το «Ποτάμι» πραγματοποίησαν οι Financial Times, τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος είναι ο Ελληνας Μπέπε Γκρίλο, αλλά σοβαρός και όχι κωμικός.Στο κείμενο γίνεται λόγος για την πορεία του αρχηγού του κόμματος ο οποίος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν κληρονόμησε την πολιτική καριέρα των γονιών τους ούτε προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο, αλλά ξεκίνησε να δουλεύει από τα εφηβικά του χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

«Οπως και ο Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, ο Σταύρος Θεοδωράκης» γράφουν οι Financial Times «χρησιμοποίησε την φήμη που απέκτησε από την τηλεόραση για να προωθήσει τον εαυτό του στην πολιτική σκηνή. Αντίθετα, όμως, με τον Γκρίλο, δεν είναι κωμικός αλλά ένας σοβαρός δημοσιογράφος που έχει καλύψει πολλά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας».

Η εφημερίδα φιλοξενεί γνώμες πολιτών για το «Ποτάμι», ενώ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρουν και για τον τρόπο ντυσίματος του Σταύρου Θεοδωράκη, τα τζιν παντελόνια, τα T-shirt και το σακίδιο πλάτης.

«Αισθανόμουν αδύναμος ως δημοσιογράφος και γι αυτό στραφηκα στην πολιτική για να αλλάξω τα πράγματα», είπε μιλώντας ο ίδιος στους Financial Times.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει. Σε αυτή την φάση η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδέες. Χρειάζεται λογικές λύσεις. Πρέπει να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων είναι σε ανάγκη», λεει και προσθέτει ότι «Οι οικονομικές μας δυνάμεις είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα από μικρές δωρεές πολλών ανθρώπων και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα σε ασφάλεια ή οχήματα και όποιος δουλεύει για εμάς είναι εθελοντής».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι έχει τρεις βασικούς στόχους. Να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να φτιάξει ικανή διοίκηση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

Φωτογραφία Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ