Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα -Στους 46 οι νεκροί, οργή από τους συγγενείς - iefimerida.gr

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα -Στους 46 οι νεκροί, οργή από τους συγγενείς

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα -Στους 46 οι νεκροί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ανάσυρση των πρώτων σορών από το νοτιοκορεάτικο φέρι Sewol, ο επίσημος τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανέβηκε στους 46 νεκρούς, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ. Αγνοούνται ακόμη 256 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές.

Οι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν τρεις σορούς, αφού έσπασαν το φινιστρίνι μίας καμπίνας επιβατών, όπου βρήκαν τρία από τα θύματα που φορούσαν σωσίβια, σύμφωνα με στέλεχος του λιμενικού. Ηδη, από το Σάββατο, έχει συλληφθεί ο πλοίαρχος του σκάφους, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν βρισκόταν στο πηδάλιο του επιβατικού και οχηματαγωγού που μετέφερε 475 επιβάτες και πλήρωμα.

Η οργή των συγγενών εκατοντάδων αγνοουμένων ξεχειλίζει, με κάποιους από αυτούς να έρχονται στα χέρια με αστυνομικούς στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο. Προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί με την ενδοχώρα, για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στη Σεούλ. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν διπλή γραμμή για να τους εμποδίσουν να φτάσουν στη γέφυρα και οι πολίτες άρχισαν να τους σπρώχνουν. «Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο ειδήσεις Νότια Κορέα Sewol
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ