Η σταρ που έγινε πριγκίπισσα: 58 χρόνια από το γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σταρ που έγινε πριγκίπισσα: 58 χρόνια από το γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό [εικόνες]

Η σταρ που έγινε πριγκίπισσα: 58 χρόνια από το γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει 58 χρόνια από την ημέρα που το πριγκιπάτο του Μονακό έλαμψε με κινηματογραφική αίγλη, όταν ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την «πριγκίπισσα» του κινηματογράφου, την εντυπωσιακή Γκρέις Κέλι.

Στις 18 Απριλίου του 1956, η πανέμορφη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ και την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μία μεγαλοπρεπής θρησκευτική τελετή.

Το εντυπωσιακό της νυφικό κόστισε 8.000 δολάρια και 12 μοδίστρες δούλευαν μέρα – νύχτα για 6 βδομάδες για να το ετοιμάσουν.

Τον φαντασμαγορικό γάμο παρακολούθησαν σχεδόν δύο χιλιάδες δημοσιογράφοι και αργότερα προβλήθηκε στους κινηματογράφους, προς τέρψιν των «κοινών θνητών».

Ο Πρίγκιπας Ρενιέ ερωτεύτηκε την Γκρέις Κέλι από την πρώτη στιγμή γιατί ήταν πανέμορφη και με αριστοκρατικούς τρόπους. Επίσης ήταν πολύ σημαντικό ο πρίγκιπας να αποκτήσει διαδόχους, αλλιώς όταν πέθαινε και δεν υπήρχε διάδοχος, το Μονακό θα περνούσε στην κυριαρχία της Γαλλίας.

Με το γάμο ωστόσο, έληξε οριστικά η κινηματογραφική καριέρα της Κέλι. Ο Ρενιέ απαγόρευσε την προβολή των φιλμ της. Η Γκρέις Κέλι, παρά τις αμέτρητες δελεαστικές προτάσεις, δεν επέστρεψε ποτέ στη μεγάλη οθόνη, προσπάθησε παρόλα αυτά να υποστηρίξει την καλλιτεχνική άνθιση στο Μονακό ιδρύοντας το «Ιδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις» που βοηθούσε όλους τους καλλιτέχνες και τεχνίτες της περιοχής. Επίσης οργάνωνε κάθε χρόνο γιορτή για τα ορφανά.

Εννιά μήνες και τέσσερις μέρες μετά το γάμο της με το Ρενιέ, η Κέλι έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί την πριγκίπισσα Καρολίνα, της οποίας των ερχομό ανακοίνωσαν 21 πυροβολισμοί και η μέρα της γέννησής της κηρύχθηκε μέρα αργίας. Ο πρίγκιπας Ρενιέ και η πριγκίπισσα Γκρέις απέκτησαν συνολικά τρία παιδιά: την πριγκίπισσα Καρολίνα, τον πρίγκηπα Αλβέρτο και την πριγκίπισσα Στεφανί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ