Τι μισθό παίρνουν Ντράγκι, Μπαρόζο, Ρομπάι και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ - iefimerida.gr

Τι μισθό παίρνουν Ντράγκι, Μπαρόζο, Ρομπάι και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους μισθούς που λαμβάνουν αξιωματούχοι της ΕΕ αποκάλυψε σε δημοσίευμά του το περιοδικό European Voice. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει το περιοδικό, καλύτερα αμειβόμενος είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).

Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως). Στην ίδια μισθολογική κλίμακα και ο Ελληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Με κάτι λιγότερο αμείβεται η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, που παίρνει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως. Στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 7.957 ευρώ μηνιαίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ