Ο Ομπάμα τιμά την εθνική ημέρα «Κόλλα πέντε» -Τι ακριβώς είναι αυτή η... παράξενη γιορτή [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα τιμά την εθνική ημέρα «Κόλλα πέντε» -Τι ακριβώς είναι αυτή η... παράξενη γιορτή [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπου γάμος και γιορτή ο Μπαράκ Ομπάμα πρώτος. Ετσι δεν θα μπορούσε να λείπει από τους εορτασμούς της εθνικής ημέρας «κόλλα πέντε».

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι Αμερικανοί κυκλοφορούν με ανυψωμένους τους βραχίονες, έτοιμοι να «κολλήσουν πέντε» με όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους,στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης εκδήλωσης για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Ομπάμα τιμά την εθνική ημέρα «Κόλλα πέντε» -Τι ακριβώς είναι αυτή η... παράξενη γιορτή [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη γιορτή ξεκίνησε το 2002 από μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, οι οποίοι έστησαν ένα περίπτερο στην πανεπιστημιούπολη για χειραψίες-«κόλλα πέντε». Τελικά έγινε ετήσια παράδοση. Αρχικά ως ευκαιρία για να διατηρούν επαφή μεταξύ τους μετά την αποφοίτηση και στη συνέχεια πρόσθεσαν το φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τις εισπράξεις τους μέχρι στιγμής να φτάνουν τις 50.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ