Γιορτινά «γεύματα αγάπης» σε όλη την Ελλάδα, για φτωχούς, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους - iefimerida.gr

Γιορτινά «γεύματα αγάπης» σε όλη την Ελλάδα, για φτωχούς, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι οι άνθρωποι που χρειάζονται, αυτές τις ημέρες, μεγαλύτερη φροντίδα και βοήθεια, από κάθε άλλη φορά. Πρόκειται για αστέγους, απόρους, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα αγαθά. Ενα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι ετοιμάζεται γι' αυτούς σε όλη την Ελλάδα από τους δήμους, τις ενορίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ και η εφημερίδα Δημοκρατία, σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου θα μπορούν να προσέρχονται για να βρουν ένα πιάτο φαγητό και λίγη γιορτινή ζεστασιά.

Στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα μοιραστούν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα περίπου 20.000 μερίδες φαγητού, ενώ στα «γεύματα αγάπης» της Εκκλησίας σε όλη τη χώρα θα διανεμηθούν συνολικά περισσότερες από 400.000 μερίδες.
Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, άστεγοι και νεόπτωχοι θα κάνουν Πάσχα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69), όπου εθελοντές και εργαζόμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ) θα ετοιμάσουν ένα μικρό γλέντι, με οβελία, παραδοσιακά εδέσματα, κουλουράκια και δώρα για 700 άτομα.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Νίκος Κόκκινος «Όπως κάθε χρόνο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λίγη χαρά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Εκτός από το φαγητό, θα μοιραστούν σε όλους τσουρέκια, κόκκινα αυγά και αναψυκτικά».
Παράλληλα, χθες ολοκληρώθηκε και η διανομή τροφίμων, ενόψει Πάσχα, σε 3.850 φτωχές οικογένειες, από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. «Κάθε οικογένεια πήρε ένα δέμα με κρέας, ζυμαρικά, χαρτικά, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης. Συνολικά, δώσαμε περίπου 7,5 τόνους κρέας» αναφέρει ο κ. Κόκκινος.
Κρέας, ρύζι, μακαρόνια και όσπρια, παραλαμβάνουν από χθες και δεκάδες φτωχές οικογένειες της Πάτρας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων της περιοχής, ενώ στη Λάρισα 2.500 άνθρωποι θα γιορτάσουν το Πάσχα με τη βοήθεια της μητρόπολης και φιλανθρωπικών συλλόγων της πόλης, που συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, αλλά και λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ