Σοβαρές καταγγελίες για βασανισμούς σε μετανάστες που κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης -Ξυλοδαρμοί και ηλεκτροσόκ - iefimerida.gr

Σοβαρές καταγγελίες για βασανισμούς σε μετανάστες που κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης -Ξυλοδαρμοί και ηλεκτροσόκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές καταγγελίες για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς μεταναστών στα κέντρα κράτησης διατύπωσαν η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε λόγος για «στρατόπεδα συγκέντρωσης», ενώ αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία αφορά σε μετανάστη που υπέστη μόνιμη βλάβη στα γεννητικά του όργανα, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν.

Η πρώτη αφορά στην καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Νταούτ Αχμέτ, επειδή, όπως αναφέρθηκε, αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αναχώρησή του από τη χώρα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά όπως είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης ΚΕΕΡΦΑ δέχθηκε πιέσεις για να την αποσύρει, γεγονός που δεν έγινε. Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά μια εξήγηση για το ότι δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που διεξάγει έρευνα, δεδομένου, όπως αναφέρει, ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε πως ο καταγγέλλων έχει βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στόχαστρο και έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις για ξυλοδαρμό, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μόνιμη βλάβη που υπέστη στα γεννητικά όργανα ο Βακίλ Αχμέτ, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν. Ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Ασλάμ ζήτησαν το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ