Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες]

Τα πιο 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά σύμφωνα με την Telegr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σταρ της μουσικής δημιουργούν μόδα και επηρεάζουν τους φανατικούς θαυμαστές τους, όχι μόνο μουσικά, αλλά και στυλιστικά. Τι γίνεται, όμως, όταν η πρόταση των καλλιτεχνών δίνει νέα έννοια στον όρο «κιτς»;

Στα άδυτα της κακογουστιάς βουτάει η βρετανική Telegraph παρουσιάζοντας τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα παγκόσμια μουσικά χρονικά, που μπορεί το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους να τα εκτόξευσε στην κορυφή των charts, ωστόσο καλύτερα να τους ακούς, παρά να τους βλέπεις.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 0

10. Dire Straits
Μπορεί ο Μαρκ Νόπφλερ να είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες παγκοσμίως, ωστόσο το λουκ χίπι καουμπόι που παρουσίαζε στη σκηνή, αποδεικνύει ότι το στιλιστικό του ταλέντο ήταν αντιστρόφως ανάλογο του μουσικού.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 1

9. Haircut 100
Κιτς και μόνο από το όνομα, το βραχύβιο indie pop συγκρότημα ήταν μία πολύχρωμη λάμψη στις σκοτεινές μέρες του πανκ, που υποδέχτηκαν τη λαμπερή νέα δεκαετία του '80. Απλά δεν είχαν καθόλου αίσθηση της μόδας. Ειλικρινά ποιος συνδυάζει μία τέτοια ζώνη, με μπότες και παντελόνι ιππασίας και πλεκτό εμπριμέ πουλόβερ.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 2

8. The Sweet
Με έναν ντράμερ που νομίζει ότι παίζει στους Kiss, έναν κιθαρίστα που κατά βάθος θα ήθελε να παίζει στους Village People και έναν τραγουδιστή που νομίζει ότι είναι ο He-Man και θα σώσει το σύμπαν, το συγκεκριμένο γκλαμ ροκ συγκρότημα που μεσουρανούσε στα 70's ευτυχώς δεν δημιούργησε στιλιστική τάση.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 3

7. Twisted Sister
Μοναδικός και ανυπέρβλητος ο Dee Snider με αστείρευτη ενέργεια και ταλέντο, αλλά η αλήθεια να λέγεται, τα πολύχρωμα κολάν σουπερήρωα και το μακιγιάζ που παραπέμπει σε μωρό που ανακάτεψε την τσάντα καλλυντικών της μητέρας του δεν συνιστάται για ιδανικό στυλ.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 4

6. Dexy's Midnight Runners
Πολλές μπάντες ξεκινάνε μοιάζοντας αστείες, αλλά σταδιακά καταλήγουν σε ένα ευπαρουσίαστο image. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για τους Dexy οι οποίοι θύμιζαν αποτυχημένους ανθρακωρύχους σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Το αποκορύφωμα ήταν ο frontman τους Κέβιν Ρόουλαντς ο οποίος προσπάθησε να κάνει σόλο καριέρα το 1999 ως επιδειξίας τραβεστί.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 6

5. Spandau Ballet
Για να είμαστε δίκαιοι με τους Spandau, τουλάχιστον είχαν κάνει μια προσπάθεια ως ηγέτες του Νέου ρομαντικού κινήματος, που περιελάμβανε ένα mix and match με τεράστιες μπλούζες, ταρτάν, σκωτσέζικες φούστες, γραβάτες και φαρδιά παντελόνια. Οταν οι αποσκευές τους δεν εμφανίστηκαν έγκαιρα για μία συναυλία στην Ισπανία, φόρεσαν τα σεντόνια του ξενοδοχείου και άρχισαν μια σύντομη μόδας με χλαμύδες.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 7

4. Undertones
Πέντε νέα παιδιά της εργατικής τάξης από το Derry, οι Undertones είχαν θέμα με το ντύσιμο. Εμφανίζονταν στα εξώφυλλα των άλμπουμ με τα ίδια ατημέλητα τζιν ρούχα και μία ανεπιτήδευτη γοητεία που θα έστελνε κομμωτές και στιλίστες μαζικά στο γκρεμό.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 8

3. Rubettes
Με σκούφους και μια σειρά από πολύχρωμα ταιριαστά κοστούμια με ζικ-ζακ πέτα και κολάρα, το συγκεκριμένο συγκρότημα από τη δεκαετία του 1970 αποτέλεσε τη χειρότερη ενδυματολογική πρόταση στην ιστορία της ποπ.

Τα 10 πιο κακοντυμένα συγκροτήματα στα μουσικά χρονικά, σύμφωνα με την Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 9

2. Bay City Rollers.
Κοντές μπλούζες με ταρτάν, πολύχρωμα φαρδιά τζιν κομμένα στην κνήμη και στολισμένα με ταρτάν, κάλτσες ριγέ και μπότες πλατφόρμα. Φαίνεται αδιανόητο ότι κάποιος πραγματικά κάθισε και σκέφτηκε να τα συνδυάσει όλα αυτά. Κι όμως τη δεκαετία του 1970 οι Rollers είχαν κάψει κόσμο, με τα κορίτσια να ουρλιάζουν και να λιποθυμούν σε κάθε τους εμφάνιση και τα αγόρια να κυκλοφορούν με ταρτάν παντού.

1. ΑΒΒΑ
Το βραβείο του κιτς παίρνει το Σουηδικό συγκρότημα που έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο της Disco και του Mamma Mia. Οι λόγοι ευνόητοι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ