Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάδοχοι γονείς κρατούσαν 9 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένο σε γκαράζ ανήλικο κορίτσι - iefimerida.gr

Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάδοχοι γονείς κρατούσαν 9 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένο σε γκαράζ ανήλικο κορίτσι

Νεαρό κορίτσι ζούσε φυλακισμένο σε γκαράζ για 9 ολόκληρα χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αργεντινής με το δράμα ενός έφηβου κοριτσιού το οποίο ζούσε φυλακισμένο σε γκαράζ για εννέα ολόκληρα χρόνια! Το 15χρονο κορίτσι, το οποίο κρατούσαν κρατούσαν κλεισμένο οι ανάδοχοι γονείς του στον ίδιο χώρο μαζί με ένα σκύλο και μία μαϊμού, ζύγισε μόλις 20 κιλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

H απίστευτη αυτή ιστορία ξεκινά το 2001 όταν η βιολογική μητέρα της μικρής, η οποία είχε άλλα εφτά παιδιά και βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, παρέδωσε με δικαστική απόφαση «προσωρινά » το παιδί σε ένα ζευγάρι ανάδοχων γονέων στο Μπουένος Άϊρες. Τα πρώτα χρόνια, οι δυο οικογένειες διατηρούσαν επαφή. Το 2005 όμως, τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν και παραδόξως, φαίνεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του. Αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν η 18χρονη αδερφή της φυλακισμένης κοπέλας με το που ενηλικιώθηκε, άρχισε να ψάχνει το χαμένο μέλος της οικογένειας.

Μόλις η 18χρονη αδερφή εντόπισε το σπίτι στο οποίο πίστευε ότι ζούσε το εξαφανισμένο κορίτσι, ειδοποίησε την αστυνομία. Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνούσε κάθε φαντασία: ένα σκελετωμένο πλάσμα κλειδωμένο στο γκαράζ του σπιτιού παρέα με ένα σκύλο και μια μαϊμού, τα οποία, αντίθετα, ήταν καλοταϊσμένα. Οπως κατέθεσε το ίδιο το κορίτσι στην αστυνομία, όλα αυτά τα χρόνια βγήκε μόνο δυο φορές από το γκαράζ. Ζούσε μόνο με ψωμί και νερό, ενώ καμιά φορά της έδιναν και λίγη μπύρα. Είπε μάλιστα ότι οι ανάδοχοι «γονείς» την έδερναν με ζωνάρι έτσι και τολμούσε να φάει τα αποφάγια που άφηναν τα ζώα.

Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάδοχοι γονείς κρατούσαν 9 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένο σε γκαράζ ανήλικο κορίτσι | iefimerida.gr 0

Στο ζευγάρι που την κρατούσε φυλακισμένη οι αρχές άσκησαν δίωξη για δουλεία, παραβίαση της ελευθερίας και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια ιστορία που συγκλονίζει την Αργεντινή. Πριν από 10 ημέρες, 10 άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 22 χρόνια για την απαγωγή και σεξουαλική εκμετάλλευση μιας νεαρής γυναίκας. Η Μαρίτα Βερόν ήταν 23 χρονών όταν εξαφανίστηκε το 2002. Η μητέρα της έδωσε ένα πολύ γενναίο και συγκινητικό αγώνα για να βρει τη χαμένη της κόρη και για να βοηθήσει και άλλες νεαρές γυναίκες που πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων πορνείας. Αν και οι δράστες οδηγήθηκαν τελικά στη δικαιοσύνη, η Μαρίτα δεν βρέθηκε ποτέ.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ