Ζυγίζοντας τον οβελία -Πόσο στοιχίζουν τα αμνοερίφια και οι πασχαλινοί μεζέδες - iefimerida.gr

Ζυγίζοντας τον οβελία -Πόσο στοιχίζουν τα αμνοερίφια και οι πασχαλινοί μεζέδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ανάσα βρισκόμαστε από το καθιερωμένο σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία και οι καταναλωτές προσπαθούν να εντοπίσουν τις χαμηλότερες τιμές και την καλύτερη ποιότητα. Στη Βαρβάκειο Αγορά η κίνηση αυξάνεται ημέρα με την ημέρα και όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, το αποκορύφωμα θα είναι, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο.

Στα 6-7 ευρώ η τιμή του ο οβελία

Τα ελληνικά αμνοερίφια στην κεντρική αγορά της Αθήνας κυμαίνονται περί τα 6-7 ευρώ το κιλό, ενώ η συκωταριά και τα έντερα -συστατικά απαραίτητα για την παραδοσιακή μαγειρίτσα - κοστίζουν 4,90 και 3,90 ευρώ αντίστοιχα. «Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος αγοράζει και εφέτος το καθιερωμένο αρνί και κατσίκι, έστω και λίγο, έτσι για να τιμήσουν το έθιμο» αναφέρουν στη Βαρβάκειο.

Το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού πάντως κινείται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), μιας και το 2013 το κόστος πλησίασε τα 99,23 ευρώ και εφέτος θα αγγίξει τα 99,04 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) υπολογίζει ότι θα είναι φθηνότερο κατά 7,79% ως 12,85% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ