Θλίψη και κλίμα κατάνυξης στην κηδεία του εκλιπόντος Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου [εικόνες] - iefimerida.gr

Θλίψη και κλίμα κατάνυξης στην κηδεία του εκλιπόντος Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου [εικόνες]

Θλίψη και κλίμα κατάνυξης στην κηδεία του εκλιπόντος Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κάθε επισημότητα και χοροστατούντος του Αρχιεσπισκόπου Ιερώνυμου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.Το παρών στην κηδεία έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος,, επίσκοποι από όλη την χώρα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Κ. Καλαντζής, οι βουλευτές Ηπείρου, οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος Ηπειρωτών.

Ο Κάρολος Παπούλιας, εμφανώς συγκινημένος, κατέθεσε στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος ιεράρχη, ενώ αποδόθηκαν εύσημα στον Θεόκλητο για το ποιμαντικό του έργο και τη χαρισματική του προσωπικότητα.

Ο Θεόκλητος έφυγε σε ηλικία 84 ετών, στην Μονάδα της Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων.

Διετέλεσε μητροπολίτης Ιωαννίνων για 40 έτη, ενώ διακρίθηκε για την παιδεία, το συγγραφικό του έργο, την κοινωνική του προσφορά και την ευρεία γνώση των οικονομικών.

H ταφή του μητροπολίτη Ιωαννίνων, θα γίνει στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι και άλλοι μητροπολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ