Τελειώνει η υπομονή των δικαστών με τη Βουλή: Εχετε εδώ και δύο μήνες τη δικογραφία για τη ΧΑ και δεν έχετε αποφασίσει - iefimerida.gr

Τελειώνει η υπομονή των δικαστών με τη Βουλή: Εχετε εδώ και δύο μήνες τη δικογραφία για τη ΧΑ και δεν έχετε αποφασίσει

Τελειώνει η υπομονή των δικαστών με τη Βουλή: Εχετε εδώ και δύο μήνες τη δικογρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προ των ευθυνών τους θέτουν οι δικαστές τους βουλευτές προκειμένου να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας ή μη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς οι ίδιες έχουν αποστείλει το σχετικό αίτημα από τις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή εδώ και δύο μήνες, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση για τις προθέσεις της Βουλής.Επιπλέον δεν έχουν λάβει απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι για τους υπόλοιπους δέκα βουλευτές επισημαίνοντας στο έγγραφό τους ότι ο χρόνος τρέχει, ότι υπάρχουν 29 προσωρινά κρατούμενοι γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε 18 μήνες η δική τους πρέπει να έχει τελειώσει

Τι απαντάει το Κοινοβούλιο

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης η αρμόδια επιτροπή της Βουλής απάντησε μέσω επιστολής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος αναφέρει στις ανακρίτριες ότι για τους πέντε βουλευτές έχει ήδη αρθεί η ασυλία και είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης, καθώς, το έγγραφο απεστάλη σήμερα από τη Βουλή.

Τονίζει, ακόμη, ότι για τους υπόλοιπους μόλις αρθεί η ασυλία τους θα υπάρξει άμεση ειδοποίηση της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν να κάνουν με τον προβληματισμό που συνεχίζει να υπάρχει για το αν πρέπει να έρθουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μιλήσουν στη Βουλή ή όχι.

Μια ομάδα νομικών τονίζει ότι πρέπει να μιλήσουν στη Βουλή ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η διαδικασία, ωστόσο, μια άλλη ομάδα υποστηρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους ενώπιον της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ