Ενα πρωτοποριακό «ντιμπέιτ»: Στη Σουηδία οι πολιτικοί «αλληλοσφάζονται» μέσω ενός video game - iefimerida.gr

Ενα πρωτοποριακό «ντιμπέιτ»: Στη Σουηδία οι πολιτικοί «αλληλοσφάζονται» μέσω ενός video game

Ενα πρωτοποριακό «ντιμπέιτ»: Στη Σουηδία οι πολιτικοί «αλληλοσφάζονται» μέσω ενό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι πολιτικοί στη Σουηδία για να λύσουν τις... διαφορές τους, καθώς συμμετείχαν σε τουρνουά video game το οποίο διοργάνωσε μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών.Το τουρνουά που ονομάστηκε Politikerstarcraft, από το διάσημο παιχνίδι Starcraft, διοργάνωσε για δεύτερη φορά η γνωστή εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών στρατηγικής, Blizzard, με στόχο να κάνει τα παιχνίδια στρατηγικής πιο δημοφιλή ανάμεσα στους πολιτικούς.

Επιπλεόν, στόχος ήταν και να γίνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί πιο... γνωστοί στις τάξεις των gamers, αλλά και πιο «φιλικοί» προς το εκλογικό κοινό.

Ο εμπνευστής της διοργάνωσης, Τζόναθαν Ρίντερ Λούντκβιστ, ήταν ο ίδιος μέλος του κόμματος των Πειρατών, ενώ με βάση τους «κανόνες» οι αντίπαλοι προέρχονταν από διαφορετικές παρατάξεις.

Βέβαια οι συμμετέχοντες, μέχρι στιγμής, δεν είναι πρόσωπα της πρώτης γραμμής, αλλά κυρίως αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο και αυτό είναι μια αρχή.

Τι μεγαλύτερο όνομα εφέτος είναι ο Μπγιόρν Σοέντερ, γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στα διαδικαστικά της διοργάνωσης, στον πρώτο γύρο του τουρνουά είχαμε μια κόντρα ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τους αριστερούς του Vänsterpartiet, ενώ στον δεύτερο γύρο αντίπαλοι ήταν το Κόμμα των Πειρατών με τους Κεντρώους.

Οι Σοσιαλιστές αντιμετώπισαν το Moderaterna, και οι περυσινοί νικητές του Folkpartiet έδωσαν μάχη μέχρις εσχάτων με το κόμμα των Πράσινων.

Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι αριστεροί της χώρας.

Σημειωτέον ότι το StarCraft είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια στρατηγικής επιστημονικής φαντασίας.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε στο μακρινό 1998, ενώ, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009 είχε πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα.

Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του αρχικού StarCraft η Blizzard κυκλοφόρησε ένα expansion με τον τίτλο StarCraft:Brood War και στη συνέχεια, το 2010, κυκλοφόρησε το StarCraft II: Wings of Liberty.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ