Τρόμος στις ΗΠΑ για νέα επίθεση-Η Αλ Κάιντα έκανε την πιο επικίνδυνη σύσκεψη κορυφής των τελευταίων ετών [βίντεο] - iefimerida.gr

Τρόμος στις ΗΠΑ για νέα επίθεση-Η Αλ Κάιντα έκανε την πιο επικίνδυνη σύσκεψη κορυφής των τελευταίων ετών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα νέο βίντεο που δείχνει τη μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη συγκέντρωση της Αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια. Η CIA και το Πεντάγωνο, όπως προκύπτει, είτε δεν γνώριζαν για τη σύσκεψη κορυφής, είτε δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Οι μυστικές υπηρεσίες ήδη εξετάζουν καρέ- καρέ το βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ιστοσελίδες τζιχαντιστών, συγκεντρώνοντας την προσοχή των Αμερικανών αξιωματούχων αλλά και ειδικών στα θέματα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ θεωρούν πως το υλικό είναι αυθεντικό, σύμφωνα με το CNN.

Περίπου στα μισά του βίντεο εμφανίζεται ο άνδρας που είναι γνωστός ως ο Πρίγκιπας της Αλ Κάιντα, ο Νασίρ αλ-Γουασί, να χαιρετά τους άλλους συγκεντρωμένους στην Υεμένη. Ο συγκεκριμένος, που είναι το νο2 της τρομοκρατικής οργάνωσης και επικεφαλής της στην αραβική χερσόνησο, δηλώνει πως θέλει να επιτεθεί στις ΗΠΑ.

Ο αλ-Γουασί απευθύνεται σε περισσότερους από 100 μαχητές που βρέθηκαν στη συνάντηση και σύμφωνα με τον αναλυτή του CNN για τα ζητήματα της τρομοκρατίας, μία τόσο ευρεία συγκέντρωση ήταν μεγάλο ρίσκο από την πλευρά της Αλ Κάιντα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο αλ-Γουασί ξεκάθαρα λέει πως θέλει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, τονίζοντας «Πρέπει να εξαφανίσουμε το σταυρό. Αυτός που σηκώνει το σταυρό είναι η Αμερικη». Οι αξιωματούχοι θεωρούν πως πρόκειται για πρόσφατο βίντεο, ενώ με δεδομένο πως κάποια απο τα πρόσωπα των παρευρισκομένων εμφανίζονται θολά, φοβούνται πως σχεδιάζεται νέα επίθεση από τη οργάνωση.

Αυτό που ανησυχεί επίσης τους αναλυτές είναι το ενδεχόμενο να μην γνώριζαν οι μυστικές υπηρεσίες για τη συγκέντρωση, ή να μην πρόλαβαν να στείλουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να «χτυπήσουν». Ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο θεωρείται το πιο επικίνδυνο κομμάτι της οργάνωσης. Η CIA στο παρελθόν έχει σκοτώσει αρκετά από τα στελέχη της χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά αυτό δεν φάνηκε να ανησυχεί τους συγκεντρωμένους, με δεδομένο πως ακόμη και ο ηγέτης τους εμφανίστηκε ανοιχτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ