Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Τεθωρακισμένα οχήματα με ρωσικές σημαίες μπήκαν στο Σλαβιάνσκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Τεθωρακισμένα οχήματα με ρωσικές σημαίες μπήκαν στο Σλαβιάνσκ [εικόνες]

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Τεθωρακισμένα οχήματα με ρωσικές σημαίες μπήκαν σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χείλος του εμφυλίου βρίσκεται η Ουκρανία, εντύπωση που ενισχύουν οι κινήσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις. Σύμφωνα με το Reuters, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μπήκαν στην πόλη Σλαβιάνσκ φέροντας ρωσικές σημαίες και το έμβλημα των αυτονομιστών.

Περίπου 100 οπλισμένοι άνδρες, που φορούσαν διάφορους τύπους στολών μάχης και περιγράφονταν από τους αυτόπτες μάρτυρες ως φιλορώσοι, ήταν καθισμένοι στα τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία σταμάτησαν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης. Το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες.

Στο δεύτερο όχημα υπήρχε το έμβλημα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, την οποία διακήρυξαν οι αυτονομιστές την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο η κυβέρνηση του Κιέβου βλέπει ως το πρώτο βήμα για την προσπάθεια απόσχισης της περιοχής από την Ουκρανία και της προσάρτησής της στη Ρωσία.

Κάποιοι από τους άνδρες στα οχήματα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ όλοι τους ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, μαχαίρια και πιστόλια. Το κονβόι των οχημάτων έφτασε από το Κραματόρσκ, 15 χλμ. νότια του Σλαβιάνσκ, όπου δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ανέκτησαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Μπαίνοντας στην πόλη οι ένοπλοι χαιρετούσαν τον κόσμο, ενώ κάποιοι από τους πολίτες φώναζαν «Μπράβο» και «Ρωσία, Ρωσία!», σύμφωνα με το Reuters. Στην πόλη, όπως αναφέρει το πρακτορείο, δεν υπάρχει ίχνος ουκρανικών δυνάμεων, παρά την ανακοίνωση που έκαναν οι αρχές του Κιέβου την Τρίτη περί «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» από το στρατό στο Σλαβιάνσκ, έπειτα από εκείνη στο Κραματόρσκ.

Η προέλευση των τεθωρακισμένων οχημάτων δεν είναι ξεκάθαρη. Δημοσιογράφος της Guardian ρώτησε κάποιους από τους ενόπλους, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν. «Από το διάστημα», είπε ένας τους, όταν τον ρώτησε πού βρήκαν τα οχήματα. «Ηρθαν από μόνα τους», απάντησε ένας άλλος. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, το κονβόι αποτελούνταν από ένα τανκ και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ κάποιοι από τους ενόπλους φαίνεται πως είναι ντόπιοι, καθώς πολίτες του Σλαβιάνσκ αναγνώρισαν μερικούς και τους χαιρετούσαν.

Στο μεταξύ, το Reuters μετέδωσε ότι 20 αυτονομιστές κατέλαβαν το δημαρχείο του Ντόνετσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ