Νομιμοποιήθηκε το «τρίτο φύλο» στην Ινδία για ευνούχους και τρανσέξουαλ - iefimerida.gr

Νομιμοποιήθηκε το «τρίτο φύλο» στην Ινδία για ευνούχους και τρανσέξουαλ

Νομιμοποιήθηκε το «τρίτο φύλο» στην Ινδία για ευνούχους και τρανσέξουαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, αναγνώρισε για πρώτη φορά επίσημα το τρίτο φύλο για τους διαφυλικούς και τους ευνούχους και ανακοίνωσε ότι θα έχουν δικαίωμα σε κυβερνητικές θέσεις προκειμένου να ξεπεραστούν οι διακρίσεις.

Η απόφαση προκάλεσε αγαλλίαση από τις οργανώσεις διαφυλικών και την χαρακτήρισαν ορόσημο στον αγώνα τους κατά της περιθωριοποίησης στην ινδική κοινωνία.

Αυτή η απόφαση είναι σίγουρα ορόσημο και μια νέα αρχή. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η κοινωνική αναγνώριση. Θα πρέπει οι άνθρωποι να μας αποδεχτούν και να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο σε μας. Αυτό θα δώσει μια ώθηση στις τρανσέξουαλ που θέλουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία.»«Είμαστε συγκινημένοι και ευγνώμονες στο δικαστήριο» δήλωσε ο Κάλκι Σουμπραμάνιουμ κορυφαίος ακτιβιστής των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ. «Η απόφαση έχει έρθει μετά από έναν αιώνα καταστολής και περιθωριοποίησης από τα νομικά και κοινωνικά συστήματα.

Οι διαφυλικοί της Ινδίας περιλαμβάνουν εκείνους που αισθάνονται ότι γεννήθηκαν σε λάθος φύλο, άνδρες που έχουν γεννηθεί με παραμορφωμένα γεννητικά όργανα και θηλυπρεπή αγόρια που εκδιώχθηκαν από τις οικογένειές τους και στάλθηκαν να ζήσουν σε αποικίες ευνούχων.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι εκείνοι που έχουν ευνουχιστεί ή υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, καθώς και εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζονται ως διαφορετικοί από το φύλο που γεννήθηκαν, μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρανσέξουαλ.

Στην Ινδία υπάρχουν περισσότεροι από 2.000.000 ευνούχοι και τρανσέξουαλ, πολλοί από τους οποίους ζουν σε ομάδες που ελέγχονται από έναν γκουρού ευνούχο και ζουν από την επαιτεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ