Το πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία για να μειωθεί το χρέος της Ιταλίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Το πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία για να μειωθεί το χρέος της Ιταλίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, το νησί Ποβέλια, που σφραγίστηκε αφού χτυπήθηκε από την πανούκλα, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία της Ιταλίας.

Η Ποβέλια είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, λίγα λεπτά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου και είναι ένα από τα 5 ακίνητα (συμπεριλαμβανομένου ενός κάστρου και ενός μοναστηριού) που θα βγουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία για να μειώσουν το χρέος της Ιταλίας.

Το νησί 17 στρεμμάτων ήταν το μήλο της Εριδος για τους Βενετούς και τους Γενουάτες τον 14ο αιώνα, πριν γίνει ένας σταθμός καραντίνας για τα πλοία που έφταναν στη Βενετία τον 18ο αιώνα.

Μετά από μια επιδημία πανούκλας που ξέσπασε σε δύο πλοία, το νησί σφραγίστηκε και χρησιμοποιούνταν μόνο για να φιλοξενεί άτομα με μολυσματικές ασθένειες. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν διάφοροι θρύλοι για ανθρώπους σκιές που περιμένουν να πεθάνουν από την αρρώστια και τα φαντάσματα τους να στοιχειώσουν το νησί.

Επίσης, η σκοτεινή φήμη του νησιού έγινε πιο έντονη όταν το 1922 άνοιξε εκεί ένα νοσοκομείο για ηλικιωμένους το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1968 και φημολογείται ότι εκεί γίνονταν πειράματα για ψυχικά ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων λοβοτομών που υποτίθεται ότι έκανε ο διευθυντής του νοσοκομείου και σύμφωνα με το θρύλο, τρελάθηκε από τα φαντάσματα και πήδηξε από τον πύργο του νοσοκομείου .

Το νησί είναι σήμερα κλειστό για τους επισκέπτες, αλλά μια αμερικανική τηλεοπτική παρουσιάστρια επισκέφθηκε το νησί για τις ανάγκες της σειράς Ghost Adventures Travel Channel.

Το ιταλικό κράτος τώρα ελπίζει ότι οι προσφορές από τη δημοπρασία θα φτάσουν για να μετατραπεί το εγκαταλειμμένο νοσοκομείο, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με μια συμφωνία που δίνει στον αγοραστή μια 99ετή μίσθωση για την ανάπλαση του ακινήτου, ενώ το νησί θα παραμείνει τυπικά στην ιδιοκτησία του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ