«Πέρα από τη Σίλικον Βάλεϊ»: Μαθήματα στο διαδίκτυο για νέους επιχειρηματίες - iefimerida.gr

«Πέρα από τη Σίλικον Βάλεϊ»: Μαθήματα στο διαδίκτυο για νέους επιχειρηματίες

«Πέρα από τη Σίλικον Βάλεϊ»: Μαθήματα στο διαδίκτυο για νέους επιχειρηματίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ιδιότυπο σχολείο για τους νέους επιχειρηματίες εγκαινιάζεται αμέσως μετά το Πάσχα, μέσω διαδικτύου, με τον τίτλο «Πέρα από τη Σίλικον Βάλεϊ: Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας σε Οικονομίες υπό Μετάβαση» και θα προσφέρεται δωρεάν από τις 28 Απριλίου έως τις 9 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μαθαίνουν τι γίνεται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα των ευκαιριών, των αντιξοοτήτων και κυρίως των λύσεων. Στην Ελλάδα της κρίσης, ο όρος start -up, ο οποίος μεταφράζεται στη γλώσσα μας ως νεοφυής επιχείρηση, αποτελεί τη λύση στο αδιέξοδο της κρίσης. Το μαζικό ανοικτό διαδικτυακό μάθημα θα παρουσιάζει μέσα από μια σειρά διαλέξεων - βίντεο, τι συμβαίνει στο εξωτερικό, αλλά και το τι γίνεται στη χώρα μας, έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα των ευκαιριών. Πέρα από τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές διαλέξεις, θα γίνουν συναντήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να συζητήσουν τις θεματικές ενότητες του μαθήματος, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να γνωριστούν.

Την πρωτοβουλία αυτή διοργανώνουν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και η Metavallon, μέσα από την πλατφόρμα Coursera, η οποία αναμεταδίδει δωρεάν πανεπιστημιακές διαλέξεις κάθε είδους και για πρώτη φορά θα έχει υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το ελληνικό κοινό.

Οπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το μάθημα δεν εστιάζει μόνον σε όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο τολμηρό βήμα, αλλά και σε εκείνους που θα ήθελαν να βελτιωθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερο δίκτυο ανθρώπων που θα μπορούσαν να συμβουλευτούν. Το σπουδαιότερο; Δεν είναι μια «προκάτ» διεθνή πρόταση, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα, αλλά ένα πραγματικό πείραμα για έναν δημιουργικό διάλογο, μια διαδικασία σε εξέλιξη, που παίρνει σάρκα και οστά ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Στα εξαιρετικά γυρισμένα βίντεο για την Ελλάδα, πρωταγωνιστούν άνθρωποι που έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, διδάσκουν στο πανεπιστήμιο, αλλά και όλοι ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στο γκισέ της τράπεζας, της εφορίας και του ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ