KLARINA BOURANA: Xαμός στο ίντερνετ από τις φωτογραφίες selfie που θα τραβούσε ο Ιησούς -Βλάσφημη πλάκα ή έκφραση; [εικόνες] - iefimerida.gr

KLARINA BOURANA: Xαμός στο ίντερνετ από τις φωτογραφίες selfie που θα τραβούσε ο Ιησούς -Βλάσφημη πλάκα ή έκφραση; [εικόνες]

KLARINA BOURANA: Xαμός στο ίντερνετ από τις φωτογραφίες selfie που θα τραβούσε ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΤΑΖ αποφασίζει να μπει στο πνεύμα των ημερών, που χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα: Κατάνυξη και selfies. Γιατί ή είσαι επίκαιρος ή είσαι Τζεφιρέλι -κλασσικά εικονογραφημένα.Πιστεύεις δεν πιστεύεις, ο Ιησούς είναι ο μεγαλύτερος pop star του κόσμου αν αναλογιστεί κανείς πως είναι η πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα, σε όλες τις εκδοχές, με ντεκαπάζ, με μαύρο ριχτό μαλλί, με μπούκλα, με χαρακτηριστικά αφροαμερικάνου (Μadonna – Like a Prayer) με κοντό μαλλί σαν τεκνό του Παζολίνι ("Kατά Ματθαίον"). Με αυτό το σκεπτικό, πιτσιρικάδες στο ίντερνετ, αποφάσισαν να σατιρίσουν την ψύχωση ματαιοδοξίας των selfies, ανεβάζοντας φωτογραφίες και σκίτσα που έβγαλαν τους πιστούς κυριολεκτικά έξω από τα ρούχα τους (πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί τα ρούχα είναι για να τα βάζεις και να τα βγάζεις).

Οι εξοργισμένοι επικριτές μιλάνε για μια εκτός ορίων βλασφημία. Όμως τι ακριβώς ορίζει τη βλασφημία όταν το πλαίσιο στο οποίο συμβαίνει μια τέτοια πράξη, είναι καλλιτεχνική στηλίτευση μιας κοινωνικής celebrity τρέλας της εποχής; Όπως με καυστική ειρωνεία γράφει ένας από τους "Xριστούς" που ανέβασε το selfie του στο twitter, "Eίμαι ο Ιησούς και θυσιάστηκα για όλα σας τα selfies", Ή να σας το πω διαφορετικά, γιατί αυτό είναι βλασφημία, κι όχι το ναρκισσιστικό θρησκευτικό splatter πορνό του Μελ Γκίμπσον, "Τα Πάθη του Χριστού;"

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ