Η Barbie πρέπει να πληρώσει 220 εκατ. ευρώ! - iefimerida.gr

Η Barbie πρέπει να πληρώσει 220 εκατ. ευρώ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιρειών Mattel και MGA που δημιούργησαν τις δύο κούκλες. Ήρθε λοιπόν η στιγμή η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών και δημιουργός της Barbie, Mattel, να πληρώσει το 45% των καθαρών εσόδων της στην εταιρεία MGA Entertainment δημιουργό της κούκλας Bratz.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Mattel ισχυρίστηκε πως ο σχεδιαστής της κούκλας, Κάρτερ Μπράιαντ, δημιούργησε την ιδέα της Bratz τη δεκαετία του 1990 όσο δούλευε ακόμα για λογαριασμό της. Στη συνέχεια σύμφωνα με τη Mattel έδωσε κρυφά τα σχέδια στην MGA, ενώ η δεύτερη αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανταπέδωσε με μία σειρά μηνύσεων.

Το 2006 η MGA είχε χάσει στην πρώτη δίκη που έγινε και η αποζημίωση ήταν 70 εκατ. ευρώ, ενώ ο δικαστής αποφάσισε να δοθούν τα δικαιώματα της Bratz στη Mattel.

To 2010 σε μία νέα δίκη το δικαστήριο δικαίωσε την MGA και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα δικαιώματα των Bratz ανήκουν στην MGA. Επίσης ανάγκασε τη Mattel να αποζημιώσει την MGA με το αστρονομικό ποσό των 220 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Οι δημοτικότητα των Bratz σκαρφάλωσε στα ύψη αφήνοντας πίσω την «σεμνή»Barbie, η οποία υπέστη τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ