ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Μητσοτάκης: Θα κόψουμε μισθούς από μη παραγωγικούς υπαλλήλους, για να δώσουμε πριμ στους δουλευταράδες

Μητσοτάκης: Θα κόψουμε μισθούς από μη παραγωγικούς υπαλλήλους για να δώσουμε πρι
Μητσοτάκης: Θα κόψουμε μισθούς από μη παραγωγικούς υπαλλήλους για να δώσουμε πρι

Στοχευμένες μειώσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιβραβευθούν οικονομικά οι πιο παραγωγικοί, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις στις αποδοχές.

«Θα επαναξιολογήσουμε το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, με τη ρητή δέσμευση να μην υπάρχει οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο. Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που θα έχουν κριθεί ότι είναι οι καλύτεροι, θα πρέπει αυτοί οι πόροι να εξοικονομηθούν από κάπου αλλού» είπε μιλώντας στο Star ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόσθεσε πως, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, τους επόμενους μήνες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015. «Οι πόροι μπορεί να είναι στοχευμένες μειώσεις σε κάποιους, για να μπορέσουν κάποιοι άλλοι να πάρουν περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έδωσε αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο της αξιολόγησης, μία διαδικασία που -όπως είπε- έως τώρα δεν γινόταν ουσιαστικά, καθώς είτε δεν συμπληρώνονταν οι σχετικές φόρμες, είτε όλοι έπαιρναν... 10.

«Εισάγαμε μία σημαντική καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τους υπαλλήλους, χωρίς να αλλάζουμε -προς το παρόν- τα κριτήρια. Υποχρεώνουμε τους προϊστάμενους αξιολογητές σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης να κατατάξουν τους υπαλλήλους σε τρεις βασικές κατηγορίες: στους «πολύ καλούς» θα μπαίνει ένα 25% των υπαλλήλων, στους «καλούς» ένα 60% και θα υπάρχει και ένα 15% που θα παίρνει βαθμό λιγότερο καλό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως η χαμηλή βαθμολογία δεν θα συνδέεται με διαθεσιμότητα ή κάποια άλλη «τιμωρία».

Για τους υπαλλήλους με χαμηλή βαθμολογία ο αξιολογητής θα πρέπει να προτείνει μεθόδους βελτίωσης της απόδοσης. Σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η επαναφορά της λογικής των πριμ παραγωγικότητας για την οικονομική επιβράβευση του καλού υπαλλήλου. «Οχι στη λογική που συνέβαινε στο παρελθόν όπου όλοι στην ουσία έπαιρναν το πριμ παραγωγικότητας ως επιμίσθιο, αλλά στη λογική της πραγματικής επιβράβευσης αυτού ο οποίος τελικά αποδίδει καλά» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.