Τα σπίτια... αντάρτες της Κίνας -Στη μέση του δρόμου επειδή οι ιδιοκτήτες αρνούνται να τα κατεδαφίσουν [εικόνες]

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να τα εντοπίσει κανείς. Είναι μία ξεκάθαρη παραφωνία του τοπίου στο οποίο βρίσκονται. Σπίτια «καρφιά», όπως έχουν ονομαστεί στην Κίνα εξαιτίας της επιμονής των ιδιοκτητών τους να μην τα κατεδαφίσουν, τα οποία στέκουν μόνα τους, ενώ τα πάντα γύρω τους αλλάζουν.

Βρίσκονται είτε στη μέση ενός δρόμου, είτε στην καρδιά ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, αποτελώντας μία υπενθύμιση του τι υπήρχε εκεί παλιότερα. Καμία φορά δεν είναι καν ολόκληρα, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων του ίδιου κτιρίου αποδέχθηκαν την αποζημίωση και αποχώρησαν. Τι γίνεται τότε; Κατεδαφίζονται τα υπόλοιπα και μένει ο ιδιοκτήτης... αντάρτης μόνος του.

Οι επίμονοι ιδιοκτήτες δεν το βάζουν κάτω. Οι περισσότεροι συνεχίζουν να μένουν σε αυτά τα σπίτια «καρφιά», ακόμη κι όταν οι αρχές τους κόβουν το ρεύμα και το νερό, έχοντας γκρεμίσει ήδη ένα τμήμα του κτιρίου.

Σίγουρα, πάντω,ς το πιο διάσημο από αυτά είναι το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή Ζεγιάνγκ, όπως σημειώνει η Guardian. Αφού δεν κατάφεραν να τους αλλάξουν γνώμη για να κατεδαφίσουν το σπίτι, τελικά οι αρχές έφτιαξαν γύρω του τη λεωφόρο, στην οποία πλέον το κτίριο αποτελεί ένα περίεργο αξιοθέατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ειδήσεις κατεδάφιση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ