Αποτοξίνωση με χυμούς -Μια τάση που γίνεται παγκόσμια μόδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποτοξίνωση με χυμούς -Μια τάση που γίνεται παγκόσμια μόδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγνωστος ακόμη ως πριν από πέντε χρόνια, ο χυμός-αποτοξίνωση κατέκτησε πρώτα τις ΗΠΑ και φτάνει τώρα με πάταγο και στην Ευρώπη.

Πέντε νέες φίρμες κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στη Γαλλία με χυμούς λαχανικών και φρούτων που βοηθούν την αποτοξίνωση. Οι εν λόγω χυμοί εμφανίστηκαν το 2000 στη Νέα Υόρκη με την επωνυμία Blue Pint και Οrganic Avenue και βασίζονται πάνω σε αρχαίες συνταγές αποτοξίνωσης: για μια περίοδο από μία ως πέντε ημέρες, μπορεί κάποιος να πίνει χυμούς αντί για τα συνηθισμένα του φαγητά.

Απαγορεύεται ο καφές, το τσίμπημα, τα φαγητά με φίλους και οι μεζέδες. Πρέπει κάποιος να τραφεί αποκλειστικά με χυμό που γίνεται με πατζάρι, λαχανικά, μήλο ή πιπεριά, ή ό,τι επιθυμεί ο καθένας.
Το Λονδίνο ακολούθησε αμέσως την ξέφρενη μόδα και λάνσαρε τα δικά του προϊόντα, ενώ το Παρίσι καθυστέρησε σημαντικά. Η Γερμανία με τη μάρκα Detox Delight προτείνει γεύματα μονολαχανικά ή και πλήρη γεύματα φρούτων.
«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια πώς να τραφούν. Δεν έχουν χρόνο για να πάνε για ψώνια ενώ το φας βιολογικά τρόφιμα απαιτεί να το ψάξεις. Γι'αυτό τα προϊόντα που προτείνονται σε χυμούς έτοιμους αποκτούν όλο και φανατικότερους οπαδούς» αναφέρει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας.
Ωστόσο, η ίδια προειδοποιεί ότι αυτή η δίαιτα δεν είναι για να χάσει κάποιος κιλά. «Μια θεραπεία χυμών δεν γίνεται για αδυνάτισμα αλλά για αποτοξίνωση» αναφέρει. «Αλλιώς, υπάρχει φόβος να απογοητευθεί κάποιος γιατί θα ξαναπάρει τα κιλά που χάθηκαν όταν τελειώσει η θεραπεία».
«Αν κάποιος ξεκινήσει τη θεραπεία από μόνος του, καταργήσει τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα ζωικά λιπαρά και επιμείνει με τους χυμούς για λίγες ημέρες, θα δει τη διαφορά. Αλλιώς δεν θα δει καμία αλλαγή αν τρώει ότι βρει μπροστά του».

Kαι φυσικά όλο το Χόλιγουντ και τα social media έχουν μόνο χυμούς detox

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τάση μόδα Υγεία αποτοξίνωση χυμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ