Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα οδικά έργα -16 εργοτάξια σε λειτουργία με 4.000 απασχολούμενους - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα οδικά έργα -16 εργοτάξια σε λειτουργία με 4.000 απασχολούμενους

Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα οδικά έργα -16 εργοτάξια σε λειτουργία μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πρόοδο των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα εργοτάξια και τις θέσεις εργασίας.Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι μετά το Πάσχα θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο το τμήμα Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 340 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα στοιχεία ο υπουργός τόνισε ότι λειτουργούν ήδη 16 εργοτάξια στα οποία απασχολούνται 4.614 εργαζόμενοι, ενώ πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι οι ρυθμοί των εργασιών θα ενταθούν και το προσωπικό αναμένεται να διπλασιαστεί.

«Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση μετά την κρίση που γίνεται με την στήριξη της πολιτείας και είναι παρόμοια με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός επισημαίνοντας ότι ανοίγονται νέες αναπτυξιακές προοπτικές στις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες, αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα είναι έτοιμο και ένα πλήρες αναλογικό σύστημα διοδίων για τους αυτοκινητόδρομους το οποίο θα εφαρμοστεί και στην Εγνατία οδό.

Επιπρόσθετα, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο σύμβουλος του υπουργείο Βύρων Καμπαράκης, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι 250 χλμ εθνικού οδικού δικτύου και 17 σήραγγες, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο έχουν πιστοποιηθεί σε εργολάβους πόροι 85 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα οι πόροι αυτοί να γίνουν 205 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, δημοπρατούνται οι μελέτες για το έργο Καλό Νερό -Τσακώνα μήκους 30 χλμ και προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ