Πολίτες θα κάνουν ... λαμπίκο τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης – Οι Los Lampicos χτυπούν [εικόνες] - iefimerida.gr

Πολίτες θα κάνουν ... λαμπίκο τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης – Οι Los Lampicos χτυπούν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπόσχονται να κάνουν τη νέα παραλία «λαμπίκο» αναλαμβάνοντας δράση και καθαρίζοντας όλα τα μουτζουρωμένα σημεία με τις «υπογραφές» γκραφιτάδων που θεωρούν... μαγκιά την «ταγκιά» (tag), τα αρχικά τους δηλαδή στα πιο ευφάνταστα σημεία!


Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, όταν η οφθαλμίατρος Σουζάνα Καϊλάρη είδε στο facebook μια φωτογραφία από ένα παγκάκι, στο νεοπαραδοθέν, καινούργιο τμήμα της παραλίας, με μουτζούρες. «Κάποιος φίλος πέταξε την ιδέα: ''φτιάχνουμε ομάδα άμεσης επέμβασης για να τα καθαρίζουμε;'' και κάπως έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος που άρχισε να ''φυτρώνει'' λίγες μέρες μετά, όταν στον Λευκό Πύργο, οπαδοί ομάδας έγραψαν συνθήματα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Νατάσα Καραθάνου.

Πολίτες θα κάνουν ... λαμπίκο τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης – Οι Los Lampicos χτυπούν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αρχές Απριλίου δημιουργήθηκε η σελίδα «Los Lampicos» (www. facebook.com/LosLampicos)με ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενεργούς πολίτες θα ήθελαν να συνδράμουν στην καθαριότητα της παραλίας και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.


«Η ομάδα μας βρίσκεται ήδη σε επαφή με άλλες κοινωνικές ομάδες και με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να προμηθευτούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για τον καθαρισμό. Παράλληλα, θέλουμε να οργανώσουμε επισκέψεις σε σχολεία προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές» ανέφερε η κ. Καϊλάρη.

Πολίτες θα κάνουν ... λαμπίκο τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης – Οι Los Lampicos χτυπούν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ζήτημα... μαγκιάς είναι πάντως το «tag» που αποτελεί πρωτογενή μορφή γκράφιτι και ερμηνεύεται ως «ήμουν κι εγώ εδώ και ορίστε και η υπογραφή μου». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον νεαρό Δήμο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά δεν θέλει να αναφερθούν τα υπόλοιπα στοιχεία του «σε όσο πιο κεντρικό και επικίνδυνο σημείο το κάνεις, τόσο περισσότερο θα ακουστεί το όνομά σου στους κύκλους των γκραφιτάδων». "Δεν υπάρχει λογική σ΄ αυτό, είναι θέμα «μαρκαρίσματος» του χώρου για να «ανέβει» το όνομά σου και γίνεται κυρίως από πιτσιρίκια, το πολύ 20 χρονών τα οποία συναντιούνται τα ξημερώματα και κάνουν τέτοιου είδους εξορμήσεις" λέει ο νεαρός προσθέτοντας ωστόσο ότι η πλειονότητα αποφεύγει να "πατήσει" το γκράφιτι ενός άλλου, να γράψει δηλαδή από πάνω, σεβόμενη τη δουλειά του.


Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όξυνση του φαινομένου και τονίζει ότι προσανατολίζεται, μετά το Πάσχα, στην προμήθεια ειδικών, αντιγκράφιτι υλικών που θα σκεπάζουν τις γραμμένες περιοχές με ένα είδους φιλμ για να μπορούν να καθαριστούν εύκολα στη συνέχεια.
Πηγή: Νατάσα Καραθάνου, Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ